Tot semblava sentenciat per l'Espanyol a Cornellà el Prat després del gol de Babin en el minut 58 i de l'expulsió de Rober Correa en el 69, però el Granada ha hagut de conformar-se amb l'empat després de la diana de Felipe Caicedo en l'última acció del descompte.

Els catalans han arrencat bé, però la seva intensitat s'ha diluït. El seu primer avís ha arribat als cinc minuts. Caicedo ha superat la defensa amb una gran carrera individual i ha assistit Víctor Álvarez, que ha intentat un tret creuat des de l'esquerra. El seu tret ha sortir desviat.

El Granada, de la seva banda, també desitjava canviar d'hora el signe del xoc. Primer Javi Márquez, ex-blanc-i-blau, i després Foulquier han posat a prova Pau López. Els de Sandoval mostraven més insistència a l'àrea rival que l'amfitrió, amb dificultats per arribar a camp contrari amb claredat.

L'Espanyol s'ha crescut en el tram final de la primera part, encara que presentava un joc ofensiu travat. Marco Asensio, cervell a dalt dels catalans, no era tan protagonista com altres vegades. Caicedo, davanter centre, amb prou feines rebia pilotes. El conjunt nassarita frustrava les seves ocasions.

La insistència blanc-i-blau ha anat creixent. En el 44, els locals han reclamat penal després que Duarte caigués a l'àrea després de regatejar Rubén Pérez. L'àrbitre no ha assenyalat falta i els dos equips se n'han anat al descans amb un empat a zero.

En la represa, Success ha sortit decidit a renovar el gust insípid del pols. L'atacant ha provat sort davant Pau al cap de quatre minuts i el seu xut ha acabat al lateral de la xarxa. El Granada no es conformava amb l'equip i finalment, encara que sense molts més mèrits que l'Espanyol, ha tingut la seva recompensa.

Babin ha rematat de cap una assistència de Piti en el minut 58: la paràbola ha estat impossible per al porter Pau. Els blanc-i-blaus han volgut esmenar el seu error i s'han llançat en tromba a l'àrea d'Andrés. Amb tot, la defensa de Sandoval s'ha mostrat sòlida. El tècnic local, Sergio González, ha donat entrada a Mamadou per Cañas per buscar el gol.

El plantejament andalús era ara més conservador després del seu avantatge a l'electrònic. Seguien confiant en la velocitat de Success en les contres, però calibraven millor el risc. Precisament una d'aquestes accions ha provocat la segona groga de Correa. L'Espanyol havia de reaccionar amb deu en 20 minuts.

Els catalans han tingut oportunitats de remuntar, com un cop de cap de Caicedo en el 72 o una ocasió d'Abraham, que debutava aquesta temporada, en el 83. En els dos casos ha faltat poc per a l'empat. La victòria del Granada, còmode, tranquil i esgarrapant minuts, semblava clara.

Tot i que encara faltava l'últim accelerada de Felipe Caicedo. L'equatorià ha tret petroli d'una jugada caòtica que ha tancat el partit. Marco Asensio ha connectat el centre de Mamadou, ha rebotat al travesser i ha frenat el porter Andrés. Asensio ha tornat a rematar i el rebuig li ha arribar a l'equatorià, que ha acabat amb el suspens.

Fitxa tècnica:

1 - RCD Espanyol: Pau López; Rober Correa, Álvaro, Roco, Duarte; Cañas (Mamadou, min.62), Diop; Hernán Pérez, Marco Asensio, Víctor Álvarez (Abraham, min.70) i Caicedo.

1 - Granada CF: Andrés; Foulquier, Lombán, Babin, Biraghi (Salva Ruiz, min.71); Rubén Pérez, Krhin, Javi Márquez (Fran Rico, min.74); Piti, Success i El Arabi (Rochina, min.48).

Gols: 0-1, min.58: Babin; 1-1, min.90+4: Caicedo.

Àrbitre: Hernández Hernández (canari). ha expulsar a Correa (min.57 i min.69). Ha amonestat Javi Márquez (min.34), Lombán (min.36), Biraghi (min.61), Rochina (min.69), Roco (min.84), Rubén Pérez (min.84) i a Babin (min.88).

Incidències: partit corresponent a la desena jornada de la Lliga BBVA disputat al Power8 Stadium contra 18.890 espectadors.