Els clubs esportius de Figueres podran usar les instal·lacions del pavelló de Biure a partir d'aquesta setmana. L'acord, que es plasmarà en un conveni el 2016, permet treure pressió a les sobrecarregades instal·lacions figuerenques abans que es cobreixin les pistes de l'escola Joaquim Cusí i es construeixi el nou pavelló. L'Ajuntament de Biure posa a disposició dels esportistes figuerencs el pavelló construït fa 8 anys amb un cost de 800.000,00 € que fins ara ha tingut una utilització escassa. L'Ajuntament de Figueres a través del conveni farà front a una part significativa dels costos de manteniment de la instal·lació.

A falta de la signatura del conveni, la voluntat de l'Ajuntament de Biure és que des dels serveis d'Esports de l'Ajuntament de Figueres es pugui disposar d'immediat de la instal·lació. De fet, aquest dissabte al matí les gimnastes del Club de Rítmica de Figueres ja hi van poder preparar la seva participació en els campionats d'Espanya. Les gimnastes deixaran d'utilitzar el gimnàs de l'Escola Pous i Pagès que no complia amb les mides i condicions reglamentàries.

El regidor d'Esports de Figueres, César Barrenechea, destaca la possibilitat d'usar un pavelló modern amb tots els serveis a un quart d'hora de Figueres: "Aquesta pista ens permet millorar el nostre dia a dia a l'espera de la concreció del cobriment de les pistes i la construcció del nou pavelló". Per l'alcalde de Biure, Martí Sans, l'acord permetrà dinamitzar la instal·lació: "Estem convençuts que aquest acord ens permetrà rendibilitzar el pavelló i aportar activitat al municipi".

El Tinent d'alcalde, Pere Casellas, assegura que "amb aquest acord la coalició de govern a Figueres comença a donar compliment als compromisos assolits amb les entitats i els esportistes". L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca que "aquesta primera i significativa passa en l'obtenció de nous espais per a la pràctica de l'esport de base a Figueres respon a la voluntat del Govern de millorar la pràctica de l'esport a la ciutat i possibilitar que tothom pugui entrenar-se en horaris compatibles amb la seva edat".