El Peralada ja sap què és guanyar a casa. A la dotzena jornada ha anat a la vençuda. Després de saldar els cinc partits previs a camp propi amb un empat i quatre derrotes, va arribar la tan desitjada primera victòria, i a més amb golejada inclosa a un dels millors equips de la categoria, l'Ascó, tot i que els tarragonins no passen pel millor moment de la temporada.

Arnau Sala volia aquesta victòria i mostrar que l'equip sap jugar al Municipal, camp que, en altres temporades, era un fortí. Al finalitzar el partit de dimecres davant el Cerdanyola el tècnic confessava que calia un canvi però no sabia quin havia de ser. El canvi ha arribat, com a mínim pel que fa als resultats obtinguts a casa.

Ja a la primera part, amb gols de Marc Mas, Kike Sánchez i Aleix Feixas (de penal), els empordanesos van transformar totes les arribades de les quals van disposar, davant un Ascó que va dominar en el joc tot i veure com queien els gols. A la represa, els visitants van voler enganxar-se de nou al partit, però després que Bertomeu aconseguís el 3-1 va arribar el segon gol de Marc Mas que tornava la tranquil·litat a la parròquia local, que va viure el primer triomf a casa.