A la Lliga és una altra història. Arantxa Novo i Cierra Bravard són bones jugadores, però ni elles són Iagupova i Ann Wauters ni encara menys el Guipúscoa és el Castors Braine. L'Spar Citylift té més per mà els partits de Lliga que no pas els d'Eurolliga i ahir ho va tornar a demostrar a Sant sebastià, on va fer una demostració de paciència per acabar, en el moment just, amb la resistència i sumar la seva sisena victòria consecutiva a la Lliga (58-67). Sense grans escarafalls. Però demostrant experiència i, aquest cop sí, amb suficients rotacions perquè Noemí Jordana i Chelsea Gray arribessin amb aire als instants finals. L'osonenca va anotar dos triples clau en el moment del trencament definitiu i Chelsea Gray (20 punts) va ser la màxima anotadora d'un partit en què Mingo es fa enfilar fins als 28 minuts en pista, Coulibaly va fer el seu primer gran pas endavant amb la samarreta de l'Uni i Artemis Spanou va exhibir la consistència que Ortega esperava d'ella (12 punts, 9 rebots i 23 de valoració per a l'encara jove jugadora grega).

Miguel Àngel Ortega té clar que, en la mesura que pugui, ha d'anar descarregant de minuts les seves peces més importants. No és el mateix que juguin 38 minuts partits que 32. Fruit d'això ahir Noemí Jordana va començar el partit des de la banqueta i Mingo va ser la base titular. Va anar bé, tot i que, d'entrada, i com ja li sol passar a l'Uni en molts partits de lliga, va ser el Guipúscoa el que va començar manant en el marcador. Sempre sota la batuta d'Arantxa Novo, l'equip local intentava carregar el joc interior sobre Bravard, que lluitava dur amb Pikctiute, però va acabar sent la catalana Miriam Forasté que permetria al Guipúscoa avançar-se en el marcador en un primer quart en què l'Uni va estar molt apagat en atac (14-10). A poc a poc, les gironins van anar jugant més mentre Ortega intentava repartir els minuts. A mitjans del segon quart ja havien sortit a pista les nou jugadores que havien anat a Sant Sebastià.

El partit es mantenia equilibrat i, de fet, la primera tibada consistent de l'Uni no va arribar fins als minuts inicials del tercer quart, quan Chelsea Gray va fer passar el partit del 33-31 al 33-38 en poc més d'un minut. Cinc punts seus i una cistella de Spanou després d'assistència de la nord-americana van significar el principi del final del Guipúscoa. Ni les faltes de Lina Pikciute, va fer la quarta en aquest mateix període, van ser un obstacle insalvable. I no ho van ser perquè Coulibaly fer un pas endavant completant el seu primer partit consistent d'ençà que va arribar a Girona fa poques setmanes. La pivot de Mali es va barallar amb Bravard, va rebotar (9) i va aportar punts (12) per ajudar Gray i Spanou a situar l'Uni per davant d'un Guipúscoa que va mantenir-se en vida gràcies als punts sortint des de la banqueta de Lara González.

L'avantatge gironí no era suficient per donar el partit per mort i, de fet, un cop Gray no podia seguir mantenint el ritme d'anotació va ser el moment de Jordana. La veterana base de Torelló va clavar dos triples per deixar el partit més que ben encarrilat. 53-63 després dels sis punts de Jordana i d'un bàsquet de Knezevic contra un Guipúscoa que no defallia. A manca de dos minuts, Olaberria va anotar de tres, però el 56-63 no va anar més enllà perquè va demanar la pilota per anar dues vegades a la línia de tirs lliures i anotar tres punts que certificaven la sisena victòria consecutiva de l'Spar Citylift Girona a la Lliga.