L'italià Valentino Rossi ha recorregut davant del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) la decisió de la Direcció de Cursa del Gran Premi de Malàisia de sancionar-lo amb tres punts per l'incident protagonitzat amb Marc Márquez, que l'obliga a sortir últim en el Gran Premi de València.

La Federació Internacional de Motociclisme (FIM) i el propi TAS van confirmar ahir el recurs presentat pel pilot italià, que demana «l'anul·lació de la sanció o almenys la reducció de punts, de tres a un». El TAS resoldrà, amb «caràcter urgent» la petició de Valentino Rossi, el recurs, «com a molt tard», el dia 6 de novembre.

Una resolució favorable permetria al nou vegades campió del món de MotoGP no sortir últim a la graella en l'últim Gran Premi de la temporada, en què es jugarà el títol amb el seu company a Yamaha, Jorge Lorenzo, a qui avantatja en set punts en la classificació general. Per conduir de manera irresponsable en la segona classificació del Gran Premi de San Marino, al circuit de Misano Adriàtic, Rossi comptava amb un punt de penalització, de manera que els tres punts rebuts després de l'incident de Sepang l'obliguen a ser últim en la formació de sortida de la cursa valenciana.