L

a pista de patinatge de Vista Alegre va ser l'escenari del naixement de l'actual Girona Club Hoquei el 1940 i ahir, en l'acte d'inici dels actes de celebració del seu setanta-cinquè aniversari, l'expresident del club Antoni Quintana va repassar la història de l'entitat fent un especial esment a la feina d'aquells pioners que van crear el primer club d'hoquei de les comarques gironines. La glosa de Quintana va ser una de les parts centrals de l'acte institucional del CaixaForum, en el qual també es va retre un homenatge a tots els expresidents del Girona CH. Un altre dels moments destacats de la trobada d'ahir va ser l'entrega al club per part de l'artista Anna Agustí d'un quadre commemoratiu de l'aniversari, que Agustí ha pintat inspirant-se en les seves filles, jugadores del club.

El Girona CH ha canviat notablement respecte a aquells inicis a Vista Alegre, la primera pista d'Espanya dedicada exclusivament a l'hoquei patins, amb uns pioners que, pocs anys després, també fundarien clubs a localitats tan diferents com Tordera o la Corunya, on hi havien anat a viure per motius laborals o, simplement, a fer el servei militar. Avui dia, amb Marc Avellaneda de president, el Girona CH compta amb tres equips sèniors i catorze en categories de base amb el seu punt màxim al conjunt que milita a l'OK Lliga Femenina. Amb l'arribada de Ramon Benito a la coordinació, el club gironí vol potenciar la seva base, amb canvis en la metodologia de treball per fer un pas endavant a nivell qualitat en unes categories de base per acabar nodrint així el primer equip. El sènior masculí s'estrena aquesta temporada a Primera Estatal, amb el mateix Benito a la banqueta.

En l'àmbit de club, el Girona CH allargarà fins al mes d'abril la celebració d'aquest setanta-cinquè aniversari. Aquest mateix cap de setmana, coincidint amb les Fires, se celebrarà el torneig Xavier Bonadona, el desembre hi haurà una festa infantil, el gener s'inaugurarà l'exposició «75 anys fent hoquei», un concert al febrer, un 3x3 al març i el sopar de cloenda d'aquest setanta-cinquè aniversari a l'abril.