Amb la victòria de l'any passat a Fontajau ja en suma sis, igualant Marc Colomer. El repte és anar demà (18.30) a sumar la setena?

Aquesta és una carrera que m'agrada molt, tinc moltes ganes de disputar-la. Aconseguir la setena victòria aquest dissabte a Girona i poder superar la marca de Colomer és un repte. M'agradaria molt poder-ho aconseguir. Fontajau permet veure les motos i els pilots molt de prop, de manera que es pot apreciar la dificultat dels obstacles. Es veurà un gran espectacle.

El Trial Indoor Ciutat de Girona tornarà a ser d'exhibició i no puntuarà per a cap campionat. Això com afecta els pilots?

La cita de Girona, sigui puntuable o no, és històrica i tots els pilots, la majoria de casa, ens l'agafem amb moltes ganes. Encara que ara faci dos anys que no és puntuable per a cap campionat, tothom surt amb moltes ganes de guanyar i fer una bona actuació davant del públic de Fontajau.

El trial no és aliè a la crisi, com ho viuen els pilots?

Sí, i per això, com deia abans, tots ens agafem aquesta prova amb moltes ganes perquè som conscients de l'esforç que hi ha al darrere, per exemple, de part de l'Ajuntament de Girona. Aquest trial és un clàssic de les Fires i realment el públic que hi ve és molt entès. S'hi sumen diversos factors per acabar generant un ambient molt bonic, que porta també a Fontajau moltes famílies amb ganes de gaudir d'un bon espectacle. Són ja 28 edicions i això vol dir que les coses s'estan fent bé.

Com percep que el públic de Girona és entès en motor?

Sí, sí, no en tinc cap dubte. La gent de Girona és molt entesa en la matèria i això fa que la prova al final tingui un altíssim nivell, per l'ambient que es genera a la grada i també pel cartell de grans pilots que hi pren part, fins al punt que podria ser digna d'un campionat del món.

Com és tradició, tornarà a fer un recorregut guiat pel circuit als subscriptors del Diari de Girona que van guanyar entrades per al Trial. Què li aporta aquest contacte amb els seguidors?

És molt especial aquest contacte amb la gent. A vegades allò que més impressiona no és el més complicat o allò que et podries imaginar. Els aficionats s'ho miren amb uns altres ulls, diferents que els dels pilots i aquest contacte ens permet conèixer diferents punts de vista sobre la prova. Resulta especialment interessant poder tractar amb nens perquè és molt gratificant poder-los explicar què fem, com ho fem i per què ho fem. Si això fa que els agradi encara més el nostre esport o que a la llarga el vulguin practicar, molt millor.

Albert Cabestany ha estat el seu gran rival en les dues últimes edicions. Com es planteja la prova d'aquest any?

Avui en dia qualsevol pilot entre l'Albert Cabestany, l'Adam Raga, en Jeroni Fajardo o jo podem guanyar una carrera. Hi ha un nivell altíssim. Tots són grandíssims rivals i segur que sortiran a gua?nyar a Fontajau encara que la prova no puntuï per cap campionat. Això fa que no et puguis adormir i que tots tinguem pressió per buscar la victòria, perquè sabem que qualsevol pot guanyar.

Quin és el secret per guanyar 18 Mundials?

Guanyar no cansa, però és molt difícil aconseguir-ho. Any a any la pressió és màxima i els reptes són cada cop més grans. A principis de gener ja arrenca la temporada a Sheffield, i quan s'acaba el mundial indoor arrenca l'outdoor amb idèntiques dificultats. Què li demano al 2016? poder repetir els èxits d'aquestes últimes temporades. Fa nou anys seguits que guanyo els dos mundials i aspiro a repetir-ho el curs vinent.