El jugador argentí del Barcelona Javier Mascherano va admetre ahir, en seu judicial, haver defraudat 1,5 milions d'euros corresponents als anys 2011 i 2012.

Acompanyat pel seu advocat, David Aineto, el defensa blaugrana va comparèixer al jutjat d'instrucció número 9 de Gavà per declarar com a imputat per dos delictes de frau fiscal, que va reconèixer haver comès. D'aquesta manera, no va caler que la jutgessa Erika López, ni tampoc la fiscal i l'advocat de l'Estat, interroguessin el jugador, que fa unes quantes setmanes ja va tornar els 1,5 milions d'euros defraudats, a més de 200.000 d'interessos.

Hisenda, concretament, reclama a Mascherano 587.822 euros, corresponents a l'exercici 2011, i 968.907 euros més del 2012, anys en els quals ja residia a Espanya.

Segons la fiscalia, el jugador va usar dues estratègies per a aquest suposat frau: no declarar les rendes obtingudes de Nike a través d'una societat domiciliada a Miami (Estats Units) i simular la cessió dels seus drets d'imatge a una entitat purament instrumental radicada a Madeira (Portugal). Malgrat haver admès els fets, el procés judicial ara haurà de seguir el seu curs: la jutgessa Erika López tancarà la instrucció en els pròxim dies i dictarà una interlocutòria d'obertura de judici oral.

Javier Mascherano, que se'n va anar amb aspecte seriós i sense fer declaracions a la sortida del jutjat, s'enfronta a penes d'1 a 5 anys per cada delicte fiscal i a una multa que pot fins a sextuplicar la quantitat defrauda. No obstant això, és més que probable que el cas no arribi a judici i que es dicti una sentència de conformitat entre les parts, ja que el jugador va admetre els dos delictes, ha tornat la quantitat defraudada i podria haver pactat amb la fiscalia l'import de la multa que haurà d'abonar.