Màxima tensió. Tret de sortida amb guerra oberta de declaracions. Les eleccions a la presidència del Palamós han començat com ja s'intuïa. Amb polèmica i retrets entre els dos bàndols que han presentat candidatura a dirigir el club a partir del 22 de novembre. El soci Anton Suñer, que acompanyarà el candidat Toni Heras, ha denunciat davant el Tribunal Català de l'Esport la situació d'irregularitat del candidat Joan Pau Pérez. Segons l'exdelegat del club, Pérez «no és el president del Palamós ni ho ha sigut mai». Suñer afegeix que «estem davant l'estafa més gran en la història del Palamós i jo ja fa dos anys que l'hi dic». L'exdirectiu Anton Suñer és una de les persones que ha donat el sí a Heras i no estalvia retrets cap a la gestió de Pérez. «És trist perquè aquest senyor té una carta de la Generalitat de Catalunya des del gener del 2014 que diu que no pot ser president del Palamós si no fa correctament les eleccions».

Les diferències i crítiques entre les dues candidatures ja eren un fet evident abans del tret de sortida oficial de les eleccions. Al final del partit davant el Júpiter es va constatar. Segons Suñer, en diverses ocasions li ha comunicat a Pérez que rectifiqui. «Li he demanat que ho reconegui públicament i que demani disculpes. Com que no ho ha fet he presentat la denúncia».

A l'espera de la decisió

Suñer assegura per activa i per passiva que Pérez no és oficialment president del Palamós i explica que el Comitè de Disciplina Esportiva «jutjarà si ell està actuant de bona o mala fe». A criteri de Suñer, no hi ha dubte al respecte. «Jo crec que està actuant de mala fe perquè té el requeriment des del gener del 2014 i un altre avís d'aquest estiu. Ara serà el jutge qui decidirà». La convocatòria d'eleccions a la presidència del Palamós, segons Suñer, té una explicació. «Si Pérez té pressa a fer les eleccions és perquè aquest pastís li ha explotat a la cara i té un problema, a banda de molt poca vergonya».

Pérez acusa Suñer de fugir

De la seva banda, Joan Pau Pérez, va valorar satisfactòriament el pas fet per Heras «perquè l'existència d'alternatives contribueix a l'enriquiment del club i demostra que el club és viu». La tàctica de Pérez: la millor defensa és un bon atac. El dirigent li reconeix a Suñer que «potser és veritat que mai he estat president del Palamós per qüestions burocràtiques, però no sóc una persona que va sortir corrent quan van aparèixer els deutes». Cal recordar que Suñer va formar part de l'anterior directiva, encapçalada per Miquel Aguilar. En aquella etapa el club va passar per greus problemes econòmics que van derivar en la dimissió d'Aguilar davant els deutes amb els jugadors. Ara, Joan Pau Pérez anima el soci que faci un exercici de memòria. «Jo aleshores em vaig quedar aquí i no vaig sortir corrents. Al senyor Anton li recomano que tingui memòria».

Davant el perill que les eleccions es converteixin en una guerra de retrets i crítiques per intentar perjudicar al màxim a l'adversari, Joan Pau Pérez, apunta que «les eleccions seran com vulguin ells i si volen guerra treurem tots els draps». Finalment, Joan Pau Pérez lamenta que sigui precisament ara que l'economia del club s'ha estabilitzat que apareguin tots aquests atacs cap a ell i defensa la seva gestió. «Quan el club està net de deutes recorden que sóc president i em surten polls per tot arreu». Pérez confia «en la intel·ligència del soci i que decideixi democràticament el dia 22 de novembre».