Sorpresa majúscula a Villanueva de la Serena . El modest equip extremeny de Segona Divisió B arribarà viu al partit de tornada dels setzens de final de Copa, el proper 2 de desembre al Camp Nou, després d´arrencar un empat a zero a casa contra un Barça farcit de suplents.

Luis Enrique, forçat a dosificar els seus millors homes, va demostrar la nosa que li feia el partit d´ahir fent un sol canvi, per donar minuts al jove Aitor Cantalapiedra, i deixant a la banqueta Alves, Rakitic i Jordi Alba. En el seu lloc, els suplents de la primera plantilla van demostrar per quin motiu ho són i les úniques notes de qualitat les van posar els migcampistes del filial Samper i Kaptoum , a part de la voluntat d´Aitor, molt superior a la d´uns Munir i Sandro que van tornar a deixar passar una oportunitat de reivindicar-se.

El Villanovense, sobreexcitat per la situació, va sortir una mica a veure-les venir, però va fer una pimera part molt digna, en la qual va tenir les millors oportunitats. La primera va ser una mitja volta de Moraga, a la qual va respondre Masip, que debutava aquesta temporada, amb una bona intervenció. El Barça no tenia cap control i el porter de Sabadell va haver de tornar a aparèixer per aturar una rematada d´Elías poc després.

L´única ocasió barcelonista de la primera part va arribar a pilota parada. Bartra va tocar l´esfèrica i Munir, amb la dreta, va rematar alt amb

tot a favor. La millor del període inicial, però, va ser extremenya. Al minut 41, en un altre córner, el central Javi Sánchez va rematar amb el cap i la pilota va picar a la part superior de la porteria de Masip.

Més control, cap profunditat

A la segona part, com era d´esperar, el Villanovense es va anar quedant poc a poc sense forces i el Barça va poder jugar més a prop de l´àrea. En aquesta fase, però, es van notar els problemes de rematada de l´equip sense el trident. Amb Adriano desubicat com a fals nou, un xut de Mathieu amb la dreta va ser la primera ocasió.

El Villanovense gairebé ja no sortia del seu camp, però en algun córner directe va estar a punt de sorprendre el porter rival. Luis Enrique va retirar del camp un Kaptoum intermitent, que surt d´una lesió, i va deixar pas a les ganes d´agradar d´Aitor. Qui continua negat amb el gol, però, és un Sandro que va provar tres vegades la rematada. Cadascuna d´elles va fer mèrits per fer millor l´anterior. Fins i tot els locals haurien pogut vèncer en un contraatac ben portat, però la pressió va caure damunt d´un Pajuelo ja molt cansat. Al final, empat a res i el somni del pobre continua viu.