Demà és el dia gran de les Fires de Girona però avui, qui viurà la seva Festa Major particular, serà Bordils. La visita, per tercera temporada seguida, d'un equip de la lliga Asobal al municipi, en un partit únic de la Copa del Rei, és tot un esdeveniment que tornarà a deixar petit el pavelló Blanc-i-Verd i que té extramotivats els jugadors de Pau Campos. Avui ningú es recordarà de les tres derrotes seguides a la lliga, perquè toca gaudir de l'handbol més que mai. Fa dues temporades va ser el Cangas, el curs passat el Benidorm, i avui qui passarà per Bordils serà el Port Sagunt, dotzè classificat de la màxima categoria i que ve de rebre una dura derrota contra el Naturhouse (24-37), i abans de visitar dissabte l'inexpugnable Palau Blaugrana.

El Bordils ja va estar a punt de fer saltar la banca l'any passat, però un gol del Benidorm en el darrer sospir, a porteria buida, va frustrar les esperances dels gironins (28-29). Campos admet que «guanyar i passar ronda seria massa, escriuríem una pàgina més de la història del club, o un capítol sencer», i assegura que el Port Sagunt «no és el millor rival que ens podia haver tocat» per la plantilla que té i perquè està més consolidat a l'elit que el Benidorm, per exemple, que el curs anterior acabava de debutar-hi. «Segur que s'ho plantegen diferent. Potser el tècnic ha pensat que jugant contra el Naturhouse i el Barça a la lliga, i tenint Copa, podia aprofitar per fer una setmana de molta càrrega i això ens podria anar bé, però potser ha pensat que el partit important de la setmana és el nostre, i això ens pot perjudicar si vénen aquí a per totes».

La baixa del porter David Bruixola obligarà el tècnic de l'equip valencià, Patxi Martí, a confiar sota els pals en el jove Ibrahim Moral. Tampoc es desplaçarà Tarrasso, que encara no s'ha recuperat d'una lesió al turmell. Pau Campos va destacar de la plantilla del Port Sagunt el cubà Corzo ?-«un portent físic amb molta experiència a l'Asobal»-, el lituà Bernatonis, que surt d'una lesió, i el veterà lituà Dukic -«té una esquerra d'or»-.