I si continuem jugant a Europa més enllà de la primera fase? Dimecres passat, l'Spar Citylift Girona va trencar un mur guanyant el seu primer partit a l'Eurolliga en superar el Wisla Cracòvia a Fontajau i avui encara el duel a la pista del Castors Braine belga amb la idea, més o menys amagada, que una victòria contra l'equip liderat per la veterana Ann Wauters i per la potentíssima Alina Iagupova els podria obrir la porta per escapolir-se de les dues últimes places del grup. A l'Eurolliga, els quatre primers classificats a la primera fase es classifiquen per als quarts de final de la competició, però només el setè i el vuitè es queden fora del torneig perquè el cinquè i el sisè passen a jugar l'Eurocup, segona competició continental.

"Aquest és un dels atractius de l'Eurolliga, que després de jugar contra les millors jugadores del món si no et classifiques entre els quatre primers pots anar a l'Eurocup i acabar lluitant per jugar una final o guanyar un títol", explica Adrijana Knezevic, una de les jugadores amb més experiència europea de l'Spar Citylift Girona. Uns comptes de l'àvia que, però, passen en gran part per guanyar avui a la pista del Castors Braine un equip que, sobre el paper, tampoc té el potencial dels grans (Ekaterinburg, Orenburg o Praga) i que, de moment, ha guanyat un partit (a la pista del Wisla) i n'ha perdut un altre, a la pròrroga, contra l'Agu Sports turc.

Miguel Ángel Ortega tenia clar que era molt necessari guanyar el Wisla, perquè "ara hem mostrat a tothom que també som capaços de guanyar a Europa" i avisa que el partit d'aquest vespre, a dos quarts de nou, a Braine-L'Alleud, a pocs quilòmetres de Brussel·les, és "molt important per a nosaltres i i hem d'estar amb els cinc sentits a la pista". Ortega afrontarà el duel ja sense Tay'ler Mingo, però amb l'entrada en competició europea de Nainougma Coulibaly i Daria Mieloszynska, que "encara han d'anar acabant d'assimilar els nostres conceptes ofensius i defensius, que no és fàcil de fer en pocs dies". Sense Mingo, el tècnic de l'Uni es queda només amb Jordana, més Gray, de base; i haurà de comptar amb Mieloszynska i els minuts que pugui jugar de tres Spanou per completar una rotació exterior, on Knezevic és l'única altra peça.

Les 4 Eurolligues de Wauters

Ann Wauters és una veterana pivot belga amb llarga experiència a la WNBA i a l'Eurolliga (l'ha guanyat quatre cops, la darrera vegada amb el Ros Casares el 2012) que, als seus 35 anys, ha tornat aquesta temporada a Bèlgica per intentar fer més competitiu el Castors Braine. Sense rival a la lliga belga, l'equip de Braine-L'Alleud aspira a fer-se gran a l'Euroliga, després del seu subcampioant de la temporada passada a l'Eurocup.

A més de Wauters, o per sobre de la pivot fins i tot, a la plantilla belga destaca la potent ucraïnesa Alina Iagupova. L'aler és la màxima anotadora del Castors a l'Eurolliga, 19,5 punts de mitjana després de les dues primeres jornades, i és peça clau on, a més d'ella i Wauters, també destaquen les americanes Trahan i Spencer i la sueca Elin Eldebrink. Un dels grans maldecaps d'Ortega serà la defensa de dues alers amb molt potencial físic - Iagupova i Trahan passen de l'1,85 totes dues- mentre que per dins Spencer i Wauters també són dues cincs molt clares.