Valentino Rossi va dir ahir que ja «treballem des d'avui per a València» en al·lusió a la seva participació en el pròxim Gran Premi que es disputarà el 8 de novembre al circuit de Xest i que estava a l'aire en disconformitat amb la sanció que li van imposar diumenge a Sepang per haver fet caure Marc Márquez. «Gràcies a tots pel fantàstic suport, llegir-vos m'ha ajudat a superar l'amargor i el cabreig. Des d'avui es treballa per a València», va escriure l'italià en el seu compte a la xarxa social Twitter.

Amb aquesta breu declaració el pilot va confirmar que estarà a València per defensar el seu lideratge del Mundial. El pilot italià va protagonitzar un polèmic incident amb Marc Márquez durant el GP de Sepang (Malàisia) el cap de setmana passat i se l'acusa d'haver-li donat un cop de peu que va fer caure el campió del món de MotoGP el 2013 i el 2014 per terra.

També a les xarxes socials molts aficionats italians s'han bolcat en les últimes hores amb el campió italià amb nou títols al seu palmarès. Per exemple, a Twitter, on va tenir molt èxit l'etiqueta #iostoconvale (Jo estic amb Vale).

D'altra banda, la Federació Internacional de Motociclisme va confirmar la decisió de Direcció de Cursa a Sepang, que va penalitzar Rossi, líder del Mundial de MotoGP, amb tres punts del seu carnet i sortirà des de l'últim lloc al GP de la Comunitat Valenciana, últim del campionat. La FIM descriu així l'incident en què Rossi va fer caure Marc Márquez en plena cursa: «Valentino Rossi obria la seva traçada de forma deliberada al revolt 14 forçant un altre pilot a sortir de la seva, resultant d'això un contacte que causava la caiguda de l'altre pilot».

«Això es considera una acció de conducció irresponsable que causa perill a altres competidors i suposa, per tant, un incompliment de l'article 1.21.2 del Reglament dels Grans Premis del Campionat del Món», explica el comunicat de la Federació Internacional. Rossi i Márquez van testificar davant la Direcció de Cursa i van assistir a la revisió de les imatges de l'incident.

Direcció de Carrera va imposar a Rossi 3 punts de penalització en el seu historial. L'italià va presentar una apel·lació davant el Comissariat de la FIM contra aquesta decisió de Direcció de Cursa, que ara ha confirmat de forma unànime la penalització imposada diumenge a Sepang.