"Si pogués, m'amagaria sota una pedra fins dimecres, que és quan tornem a tenir partit i rebrem el Júpiter", confessava, amargament, diumenge, l'entrenador del Palamós, Joan Mármol. El degà acabava de perdre per un dolorós 1-4 contra el Morell, amb una actuació decebedora, i tot i evitar caure en els llocs de descens, l'equip de la Costa Brava té el precipici a tocar. Aquest sentiment de Mármol deuria ser compartit per molts d'altres entrenadors de la província perquè el futbol gironí va tancar un dels caps de setmana més negres dels últims anys, amb un pobre balanç de nou derrotes, un empat i una sola victòria (del Lloret, en un derbi contra l'Escala) entre tots els equips que competeixen des de Segona A fins a Primera Catalana.

La golejada encaixada pel Palamós al Nou Estadi va ser un dels resultats més durs, però n'hi van haver més, com l'escandalós 6-1 que el Llagostera va encaixar a Alcorcón, o el 0-2 del Farners a casa contra el Vilassar. També van perdre l'Olot (3-1 al camp de l'Huracán), el Figueres (2-1 a Granollers), el Peralada (0-1 amb el Muntanyesa per un gol en l'afegit), l'Abadessenc (2-3), la Jonquera (2-1) i el Girona B (2-3). L'única victòria va arribar en l'únic derbi que s'ha disputat aquest cap de setmana, un 3-1 del Lloret sobre l'Escala. El Girona, per la seva banda, va arrencar un punt contra el Saragossa (0-0) però segueix sense guanyar a Montilivi i té el descens a només un punt.

La jornada va ser negra però és que, en línies generals, aquest inici de curs no està sent gens bo per als equips gironins. Dels 12 representants que té la demarcació entre Segona A i Primera Catalana, sis, la meitat, ocupen a hores d'ara llocs de descens. Són el Llagostera a Segona A; l'Olot a Segona B, el Peralada a Tercera i el Farners, el Girona B i l'Abadessenc a Primera Catalana. La resta tampoc és que puguin tirar coets. El Girona té el perill a un sol punt a la Lliga Adelante, igual com el Palamós a Tercera. Lloret, l'Escala i la Jonquera es mouen, per la seva banda, en la zona mitjana-baixa.

A Tercera el Figueres va firmar un inici il·lusionant però en els darrers tres partits només ha sumat un punt de nou i la seva progressió ha quedat frenada; hi ha encara per davant marge per reaccionar, però equips com l'Olot, penúltim amb una sola victòria en deu jornades a Segona B, comencen a flirtejar massa perillosament amb els llocs de descens. A Tercera, el Peralada va reaccionar en l'anterior jornada guanyant a Sant Andreu, tot i que diumenge el Muntanyesa va tornar a frustrar els d'Arnau Sala enduent-se el triomf de l'Empordà de falta, en l'afegit. El Peralada és penúltim amb set punts.