David Cabrera i Vidal, l'àrbitre que diumenge passat dirigia el partit de cadets entre el Cellera i el Sant Gregori B (2-3), va denunciar a l'acta del partit la presència d'una estelada al camp del conjunt selvatà. En plena polèmica per les sancions de la UEFA al FC Barcelona per l'exhibició de banderes independentistes al Camp Nou, Cabrera va obrir un nou front consignant en el seu informe la presència d'una estelada fixa, col·locada al camp del Cellera des de fa un parell d'anys. «No entenc per què ho va fer. Fins ara ningú havia dit mai res i la vam posar fa un parell d'anys», explicava ahir el president de l'equip local, Jordi Recasens. Dilluns, per sorpresa, Cabrera va rectificar el seu informe inicial i, en un annex, afirmava que només havia vist «una bandera catalana» sense poder especificar si era independentista o no.

La denúncia va irritar el Cellera, que va penjar un dur comunicat al seu web criticant que l'àrbitre fes constar, en l'acta inicial, que la presència de l'estelada «incita al racisme». «La sanció de la UEFA a les estelades està fent mal, sobretot a col·legiats com el d'avui -amb relació a diumenge??- que deuen tenir pretensions d'arribar a àrbitre internacional aplicant la normativa de l'organisme a un partit de 2a divisió territorial de cadets». La nota del Cellera també afegia que «cal veure què decidirà el Comitè de Competició de la Federació Catalana de futbol quan llegeixi l'acta. Des del club esperem un toc d'atenció a aquest col·legiat, que s'extralimita en les seves funcions i que va de salvapàtries (evidentment la seva, que deu ser inequívocament l'espanyola)». El club selvatà també es fa ressó de la rectificació de David Cabrera just l'endemà. Segons la nota penjada al web del Cellera, l'annex està redactat en aquests termes: «Respecte a les incidències esmentades a l'acta del partit, dir que el que vaig veure darrere la zona de banquetes és una bandera catalana, sense especificar si era independentista o no, i que em retracto dels comentaris posteriors».

Aquest cas arriba en plena polèmica entre el Barça i la UEFA per les sancions imposades per l'organisme al club per l'exhibició d'estelades al Camp Nou. Josep Maria Bartomeu ha reivindicat la llibertat d'expressió per evitar la persecució a la bandera independentista i ha anunciat que el club arribarà fins al final, sense descartar dur la polèmica al Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS), al Tribunal Superior de Justícia de Suïssa, o al dels Drets Humans d'Estrasburg.