El Reial Madrid ha consolidat el seu liderat a la lliga BBVA després de vèncer el Celta de Vigo (1-3) a Balaídos, en un partit que se li ha posast de cara a la primera mitja hora i en el qual ha tornat a brillar Keylor Navas, al qual només Nolito, a falta de sis minuts, ha aconseguit superar-lo per obligar el conjunt blanc a patir fins al final.

L'aposta inicial dels blancs ha sorprès el seu rival en l'arrencada. El Reial Madrid li ha robat la pilota al Celta i l'ha ofegat a la zona de construcció. Amb això n'ha tingut prou per empetitir als futbolistes de Berizzo, poc habituats a haver de defensar-se en el seu propi camp.

L'equip de Rafa Benítez tenia controlat el joc, amb Casemiro i Kroos mostrant el seu múscul al centre del camp, Modric exhibint la seva qualitat i Jesé, Cristiano Ronaldo i Lucas Vázquez la seva velocitat.

El Celta era una ombra de l'equip que s'havia exhibit davant el Barcelona o més recentment contra el Sevilla i el Vila-real. Sense la pilota, no se sent còmode, pateix moltíssim.

Per això, encara que sorprengui, fins i tot li ha pogut venir bé que el Reial Madrid s'avancés, als set minuts amb una rematada de Cristiano després d'un bon centre de Lucas Vázquez, perquè amb el marcador a favor els blancs han fet un pas enrere. Ha estat un error de l'equip madrileny. Wass i Augusto han entrat en contacte amb la pilota; i Nolito ha començat a fer mal a Danilo en l'un contra un.

El Celta s'havia recuperat del cop inicial. S'ha apoderat de la pilota i ha pogut empatar abans que Danilo, després d'un monumental error de Nolito a la marca, marqués el 0-2, però Keylor Navas ha tret una espectacular mà per desviar el potent xut d'Orellana.

El segon gol encara ha donat més tranquil·litat a l'Reial Madrid, al qual no li ha importat tancar-se en el seu camp per conservar el resultat. La seva solidesa defensiva és brutal; i quan falla gairebé sempre apareix el porter costa-riqueny. Keylor Navas ha signat una altra actuació brillant. Ha sostingut al seu equip cada vegada que el Celta ho ha intentat, sobretot en una rematada a boca de canó de Aspas i un cop de cap del Tucu Hernández.

Després del pas pels vestidors, el Celta encara s'ha tirat més a la recerca del gol que l'enganxés al partit. Amb el joc decantat cap a la banda de Nolito, el Celta ha seguit insistint, fins que Clos Gómez ha expulsat al minut 56 el central argentí Cabral per protestar. Han estat dos minuts de bogeria, en què l'àrbitre aragonès ha tret fins a quatre targetes grogues als jugadors celestes, desesperats amb la seva actuació.

Aquesta acció ha resultat un regal fabulós per al Reial Madrid, ja que el Celta ha marxat del dol. Cristiano Ronaldo i Isco, que acabava d'entrar en el terreny de joc, han fregat el 0-3. El portuguès s'ha trobat amb el cos de Sergio; l'internacional espanyol amb el travesser.

Ha agafat una mica d'oxigen l'equip de Vigo, i fins i tot ha pogut entrar en el partit a falta de vint minuts quan Marcelo ha evitat sota pals, amb Navas superat, el gol de Nolito, qui acabaria amb la imbatibilitat del seu rival en el minut 84, al col·locar la pilota a l'escaire.

Han estat quatre minuts en què el Reial Madrid li ha tocat patir davant un Celta que ha cregut en l'empat, i l'ha pogut aconseguir-ho si el suec John Guidetti hagues encertat a rematar una centrada de Nolito. Marcelo ha tancat el partit en finalitzar un ràpid contraatac.

Fitxa tècnica:

1 Celta de Vigo: Sergio Álvarez; Hugo Mallo, Cabral, Sergi Gómez, Jonny; Wass (paradoxa, min.66) Augusto Fernández; Orellana (Guidetti, min.81), Tucu Hernández (Planas, min.84), Nolito; Iago Aspas.

3 Reial Madrid: Navas; Danilo, Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric (Nacho, min.79); Lucas Vázquez (Isco, min.60), Jesé (Cheryshev, min.69) i Cristiano Ronaldo.

Gols: 0-1 Cristiano Ronaldo, min.7; 0-2 Danilo, min.22; 1-2 Nolito, min.84; 1-3 Marcelo, min.90

Àrbitre: Clos Gómez (col·legi aragonès). Ha expulsat Cabral (min.56) per doble amonestació. A més, ha mostrat targeta groga a Tucu Hernández, Iago Aspas, Orellana, Nolito per part del Celta de Vigo, ja Lucas Vázquez per part del Reial Madrid.

Incidències: Partit corresponent a la novena jornada de la lliga BBVA disputat a l'estadi municipal de Balaídos davant d'uns 28.000 espectadors.