La victòria de Dani Pedrosa ahir a Singapur no serà la més recordada, ni tan sols la segona posició de Lorenzo. La penúltima cursa de l'any va tenir el seu moment més àlgid al revolt 14 de la sisena volta. Els protagonistes van ser Valentino Rossi i Marc Márquez. L'italià de Yamaha, que ja havia acusat Márquez d'intentar afavorir Lorenzo en la lluita pel mundial, va fer el que ningú es podia arribar a imaginar que faria. Després d'avançar-se una dotzena de vegades, Rossi va tenir un gest que embrutarà el que era un palmarès impecable. L'italià no es podia desempallegar del cerverí que, com sempre, anava a totes malgrat que no s'hi jugava res. Márquez havia avançat el d'Urbino i aquest es va posar en paral·lel al cerverí, el va esperar i el va fer caure d'una puntada de peu. Márquez va anar a parar a terra incrèdul pel que acabava de fer el seu ídol. Mentre, davant seu, Lorenzo i Pedrosa s'escapaven. La direcció de cursa va deixar continuar a l'italià i no va treure bandera negra.

La decisió dels comissaris va sorprendre tothom començant per Lorenzo, que no s'ho explicava, i el mateix Márquez, que es mostrava «decebut» pel que havia passat i deia sense embuts que ja havia «perdut el respecte» a Rossi. Al final, victòria d'un Pedrosa que s'ha acoblat molt millor a la moto que Márquez i a qui només les lesions l'han apartat de fer una millor temporada. Darrere del de Castellar entrava un Lorenzo que es jugarà el campionat d'aquí a quinze dies a València.

Malgrat no aturar la cursa, els comissaris sí que van sancionar Rossi, que haurà de sortir últim al circuit de Xest, la darrera prova del Mundial. Els 7 punts d'avantatge que encara té sobre Lorenzo, no li garanteixen el títol. Tot al contrari. El balear és ara el gran favorit per ser el campió ja que en fa prou de guanyar la cursa, independentment del que faci Rossi. Es preveu que sigui calenta aquests 15 dies sobretot perquè Rossi acusa Márquez d'haver-li «arruïnat» el campionat. La paradoxa per a Rossi és que ara depèn més que mai de Pedrosa i Márquez. Ell haurà de remuntar, perquè necessita que els dos pilots d'Honda evitin que Lorenzo guanyi. Rossi també va ser castigat amb la retirada de tres punts del seu carnet de pilot.

Mike Webb, director de cursa del Mundial de MotoGP, va declarar que la sanció a Rossi era «conseqüent amb sentències anteriors». «Ha estat un intent deliberat de treure Márquez de la traçada o fins i tot fora de la pista. I encara que el resultat final ha estat un accident, Valentino ens ha dit que no tenia intenció de causar-lo», va dir Webb.

Darrere de Rossi entrava Bradley Smith i Carl Crutchlow. El pilot de Roses, Maverick Viñales, amb la Suzuki entrava vuitè just darrere del seu company d'equip, Aleix Espargaró, a qui no podia superar en un duel molt interessant.

Kent no sentencia

El pilot d'Honda Danny Kent va desaprofitar la segona oportunitat per sentenciar el campionat del món de Moto 3. L'anglès va decidir fer una cursa conservadora i va acabar setè. A Kent només li cal sumar dos punts a València o bé que Oliveira no guanyi la cursa. Ja ha fet molt el portuguès ajornant fins l'última cursa la victòria de Kent. Oliveira va tornar a guanyar en una cursa amb molts pilots en el mateix segon. Isaac Viñales va ser 14è.

Qui no es relaxa en absolut és Johan Zarco. El campió del món de Moto 2 va guanyar ahir en una última volta espectacular a Thomas Luthi on es van avançar diverses vegades en una lluita impressionant. El francès s'ha mostrat insaciable i es va endur la victòria tot i que ja no s'hi jugava res. Darrere d'ells va completar el podi a gairebé 10 segons Jonas Folger, que va superar Nakagami i Baldasarri. Qui no va tenir la millor cursa va ser Àlex Rins, que va caure a meitat de carrera.