Els diaris italians destacaven ahir l'actitud poc esportiva de Valentino Rossia a Malàisia fent caure Marc Márquez en una maniobra més que dubtosa.

El diari esportiu La Gazzetta dello Sport dedicava la portada al duel Rossi-Márquez i titulava: "Així no val. Rossi perd el cap i es juga el Mundial. Però va començar Márquez". A les pàgines interiors el diari titula "Targeta vermella per a Rossi" i explica detalladament el duel entre els pilots i la confusa "maniobra" en què el pilot italià va fer caure Márquez a la catorzena corba del circuit. Conclou que "a Sepang el que va perdre va ser l'esport".

El diari considera aquesta polèmica com "la pitjor manera de destruir un dels mundials més bonics dels últims anys". Recull també les paraules de Rossi en una entrevista en què el pilot afirma no haver volgut "fer caure" Márquez i no haver-li donat un cop de peu. "És veritat, volia molestar, desviar-lo fora de la trajectòria, però no fer-lo caure: malauradament ens hem tocat, el seu manillar ha tocat la meva cuixa esquerra i és per això que ha volat".

El diari La Repubblica deia "Valentino, quina bogeria", criticant que amb la seva actitud i la seva picabaralla amb Marc Márquez a la pista i en els dies previs s'ha jugat "el Mundial" i afirmant que aquesta temporada "s'ha anat enverinant".

Per la seva banda, Il Corriere della Sera titulava també "Targeta vermella per a Rossi" i explica com la direcció de cursa del Campionat del Món de motociclisme (formada per Mike Webb, Franco Uncini i Javier Alonso) van concloure que Valentino Rossi no havia donat el cop de peu a Marc Márquez però que havia "tingut una conducta irresponsable posant en perill un altre pilot".