El FC Barcelona ha tingut més dificultats de les previstes per derrotar a l'Eibar (3-1) i seguir líder de la Lliga BBVA empatat a punts amb el Reial Madrid.

Luis Suárez ha estat l'home del partit. Ha exhibit una qualitat enorme en la definició de cara a porteria. Autor dels tres gols, l'uruguaià ha celebrat el seu primer any com a blaugrana amb una actuació estel·lar que ha tapat el mal partit de l'equip.

La primera meitat dels homes de Luis Enrique ha estat per oblidar. L'Eibar ha plantejat dificultats en la creació i els locals han estat incapaços de realitzar joc ofensiu amb fluïdesa. Borja Bastón ha fet saltar la sorpresa amb un gol matiner al minut 10. El porter Bravo ha aconseguit refusar la primera rematada, però la pilota ha quedat als peus de Bastón, que no ha fallat i ha avançat a l'equip visitant.

El Barça ha intentat posar setge a la porteria de l'Eibar per empatar el partit, però les pèrdues de pilota i els errors en atac i en defensa s'han succeït. Els catalans no estaven encertats, però l'olfacte de Luis Suárez és infal·lible. L'uruguayà ha empatat el partit amb un remat de cap al minut 21 després d'una gran assistència de Sandro, que es trobava en posició de fora de joc en el moment de rebre la pilota.

Amb l'empat al marcador del Camp Nou, els blaugranes s'han trobat més còmodes. L'Eibar però, no s'ha deixat espantar i ha intentat marcar amb un intens i incisiu Simone Verdi. El partit ha arribat al descans sense novetats, amb un Barça desdibuixat i un Eibar animat per la seva bona imatge en els primers 45 minuts.

L'inici de la segona meitat l'ha protagonitzat altre cop Luis Suárez. El "9" blaugrana ha aprofitat una passada de Neymar al minut 48 per definir a les mil meravelles amb un xut que ha entrat arran de pal. El partit s'ha embrutat amb entrades dures dels jugadors de l'Eibar i amb decisions compromeses del col·legiat, que ha expulsat amb vermella directa a Javier Mascherano per protestar.

Amb un home menys i amb els nervis a flor de pell, el Barça ha acabat amb l'Eibar gràcies al tercer gol de Suárez al minut 85. Després d'una altra passada de Neymar, Suárez ha controlat amb el pit i ha etzibat una puntada a la pilota que ha acabat al fons de la xarxa.

El davanter del Barça ha firmat el hat-trick i ha tancat un partit espès en el què els tres punts han estat la millor noticia pels blaugranes.