La dissetena ronda de la temporada al Campionat del Món de MotoGP, celebrada aquest diumenge al traçat de Sepang, ha finalitzat amb la victòria de Dani Pedrosa (Repsol Honda Team). Al pilot espanyol li acompanyaven al podi Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) i el company d'equip d'aquest, Valentino Rossi.

Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3), Cal Crutchlow (LCR Honda) i Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing) els seguien a continuació, tancant la llista dels deu primers Aleix Espargaró (Team Suzuki Ecstar MotoGP), el seu company d'equip Maverick Viñales , Pol Espargaró (Monster Yamaha Tech 3) i Stefan Bradl (Aprilia Racing Team Gresini).

A la sortida, Pedrosa prenia la davantera sobre el grup, seguit per Márquez, Rossi, Andrea Dovizioso (Ducati Team), el compñaero d'aquest, Andrea Iannone, i Lorenzo. No obstant això, Lorenzo superava ràpidament als pilots de Ducati per situar-se quart a roda de Rossi.

Pedrosa imprimia un fort ritme des del principi mentre Lorenzo superava Rossi per marxar tercer. Iannone quedava fora de carrera per un problema tècnic. Lorenzo marcava llavors la volta ràpida.

Amb les dues primeres posicions ben definides amb Pedrosa i Lorenzo, la lluita es desfermava per la tercera plaça entre Márquez i Rossi. Tots dos intercanviaven les seves posicions i la tensió creixia fins al màxim entre ells, amb avançaments impossibles, tocs de carenat i gestos de l'italià cap a l'espanyol.

Un volta després Rossi colpejava a Márquez i aquest queia a continuació. Direcció de Carrera anunciava llavors que l'incident seria investigat després de la cursa.

Mentre tot això passava Pedrosa continuava primer amb Lorenzo a tot just un segon de la seva roda. Rossi rodava tercer a sis segons de Lorenzo. Després de tots ells Smith, Crutchlow i Petrucci s'ocupaven de la sisena a la vuitena plaça.

Les voltes se succeïen ia només dos del final Pedrosa continuava primer amb Lorenzo segon i Rossi tercer. L'avantatge de Pedrosa li permetria aconseguir una còmoda victòria, completant el podi els dos aspirants al títol d'aquesta temporada.

En la classificació del campionat Rossi continua líder amb 312 punts, seguit de Lorenzo amb 305 i Márquez amb 222.

L'última cursa del Campionat del Món de MotoGP se celebrarà el 8 de novembre al Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana, traçat de Ricardo Tormo.

Sanció a Rossi

Una estona després del lliurament de premis, el director de Cursa en MotoGP, Mike Webb, ha explicat que "s'ha decidit imposar tres punts de penalització a Valentino Rossi per conducció irresponsable amb un contacte deliberat. Ell va obrir la seva traçada deliberadament en un revolt per intentar fer sortir a un altre pilot de la seva traçada. El resultat ha estat una caiguda, així que és conducció irresponsable amb resultat d'una caiguda i per això se li han imposat aquests tres punts de penalització Rossi".