Noemí Jordana i Chelsa Gray tenen una facilitat natural per interpretar el que convé fer sobre una pista de bàsquet. Sobretot en els minuts calents d'un partit. Ahir, a la sempre complicada pista del Bembibre, Jordana i Gray van aparèixer per fer l'estrebada en el moment just. Un triple de l'osonenca i un bàsquet de la nord-americana, màxima anotadora amb 24 punts, van servir per posar el 55-60 a poc més d'un minut del final encarrilant el que acabaria sent la cinquena victòria de l'Spar Citylift Girona a la lliga (57-62).

Ara bé, abans que Jordana i Gray agafant-se el timó al final, la consolidació del lideratge a la competició estatal de l'Uni no s'explica sense el paper de Lina Pikciute que, si dimecres havia pogut aturar una de les millors pivots d'Europa, Laura Nicholls, ahir es va fer immensa (11 punts, 11 rebots i un munt de tirs canviats) evitant que el Bembibre arribés a trencar un partit que va dominar durant molts minuts.

Abans que Pikciute comencés a imposar-se, el Bembibre va trobar-se amb facilitat per anotar (21 punts en el primer quart) i l'Uni va anar a remolc de l'equip lleonès on Ana Gómez repartia molt bé el joc a Chelsea Davis, Montenegro i Vega Gimeno. Gómez és una base valenciana que manté de fa temps bones relacions amb la gent de l'Uni que la van intentar fitxar sense sort aquest estiu perquè fes parella amb Jordana. Amb aquests paràmetres, el Bembibre va arribar a dominar per dotze punts (27-15), però entre el domini de la zona de Pikciute, els punts de Gray i l'activitat a les dues bandes de la pista de Tay'ler Mingo l'Uni va aconseguir no perdre la cara al partit. I això que Ortega va fer recaure gairebé tot el pes de les rotacions en només sis jugadores. Ahir va quedar clar que Coulibaly i Mieloszinska (quatre minuts la primera i sense debutar la segona) no jugaran perquè sí si no només quan el tècnic les vagi preparades. Aquí ningú té els minuts regalats.

L'Uni es va posar per davant ben entrat el tercer quart (41-42), però Ana Gómez va agafar el pes de la responsabilitat per tornar a posar el seu equip per davant (51-46 al final del període). Un triple de Gray només començar el darrer quart posava l'Uni en condicions de lluitar per la victòria i, amb Ortega movent les seves sis peces (ahir Knezevic tampoc va entrar gaire a la rotació) l'equip gironí va tenir prou frescor perquè Jordana i Gray fessin l'estrebada final. Triple de la base de Torelló i, tot seguit, bàsquet de l'americana. 55-60 a poc més d'un minut i una victòria, la cinquena, que ja no s'escaparia. Dimarts torna l'Eurolliga a Bèlgica.