Els 4.5111 socis compromissaris convocats per participar aquest matí a l'Assemblea General Ordinària del FC Barcelona no podran votar sobre el que havia de ser el tema estrella del dia: la conveniència de ratificar el nou contracte de patrocini que l'entitat havia d'haver tancat amb el govern qatarià.

El president del club, Josep Maria Bartomeu, i el vicepresident de mercadotècnia, Manel Arroyo, van tornar de Doha a mitjans d'aquesta setmana sense un acord de renovació de l'actual contracte de patrocini de la samarreta del primer equip, que finalitza al juny del 2016. I, en conseqüència, aquest punt quedarà fora de l'ordre del dia de l'assemblea.

Sense el nou contracte de patrocini sota el braç, Bartomeu no podrà sotmetre a votació la idoneïtat de seguir amb Qatar com patrocinador principal a l'assemblea ordinària d'avui. Un assumpte per al que s'havia reservat el punt 7, el més calent de l'ordre del dia. S'aplaçarà, per tant, per la celebració d'una assemblea extraordinària que encara no té una data fixada.

Així doncs, la jornada serà més plàcida del que s'havia esperat per a Bartomeu i el seu equip directiu, que vénen de guanyar el triplet i d'arrasar a les eleccions i que anunciaran uns ingressos rècord en la història de l'entitat: 608 milions d'euros la passada campanya.

No s'espera cap problema perquè els socis aprovin la liquidació de l'exercici 2014-15, on a més dels 608 milions d'ingressos, es va obtenir un superàvit de 15 milions, que generen un acumulat de 128 milions de beneficis des de l'any 2010.

D'altra banda, la junta barcelonista presentarà als socis compromissaris un informe de l'estat de l'Espai Barça, el macroprojecte urbanístic de remodelació del Camp Nou i tot el seu entorn. També haurà de ratificar els membres de la nova Junta Directiva i els de la Comissió Econòmica i la creació de la Universitat FC Barcelona. efe/ddg barcelona