La sessió d'entrenaments classificatoris del Gran Premi Shell de Malàisia de Moto3 en el circuit de Sepang ha finalitzat aquesta tarda amb Niccolò Antonelli (Ongetta-Rivacold) signant el millor temps de la tanda, 2'12.653.

Al pilot italià l'acompanyaran en primera línia de graella l'espanyol Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0) i el portuguès Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo).

Amb el quart, cinquè i sisè millor temps finalitzaven Efrén Vázquez (Leopard Racing), Jakub Kornfeil (Drive M7 SIC) i el líder de la classificació provisional de la menor de les categories Danny Kent (Leopard Racing), mentre que Romà Fenati (SKY Racing Team VR46), Francesco Bagnaia (Mapfre Mahindra Aspar) i Enea Bastianini (Gresini Racing Team Moto3) ocupaven les places de la setena a la novena.

Malauradament, un cop més Direcció de Cursa es veia obligada a imposar sancions a diversos pilots per alentir el seu ritme de forma deliberada, una mesura que comença a assolir no només a pilots que esperen una bona estela per millorar el seu temps, sinó també a alguns els més ràpids de la categoria en l'intent d'evitar «tirar» d'altres amb menor ritme.

Així les coses, els sancionats a Sepang amb tres posicions a la graella resultaven ser Vázquez (que passava de quart a setè), Kent (de 6è a 9è), Isaac Viñales (RBA Racing) de 15 º a 18 º, Andrea Migno (SKY Racing Team VR46) de 24º a 27º, Manuel Pagliani (San Carlo Team Itàlia) de 28 º a 30 º i Remi Gardner (CIP) de 30º a 31º.

Després de la FP3 dominada per Kent amb un temps de 2'12.731, la tanda definitiva per definir la graella tenia a Oliveira al capdavant de la classificació a 28 minuts del final amb un registre provisional de 2'12.893. En aquests moments es produïa la caiguda d'Ana Carrasco (RBA Racing).

Oliveira es mantenia líder deu minuts després, alhora que el secundaven Kornfeil i Fenati. Kent estava llavors situat dècim quart.

Quan la sessió entrava en els seus minuts finals molts pilots s'esperaven els uns als altres: mentre, Navarro es feia amb la pole durant uns segons amb 2'12.700, però aquesta li era arrabassada per Antonelli amb el definitiu 2'12.653.

La cursa del Gran Premi Shell de Malàisia de Moto3 començarà el diumenge a les 12:00 hora local (05:00 a Espanya).