Amb Andrés Iniesta recuperat de la seva lesió al bíceps femoral, el Barça rep l'Eibar aquesta tarda (18.15 hores), en una jornada en la que necessita arreplegar els tres punts per mantenir ben viva la seva pugna amb el Reial Madrid per la primera posició de la taula.

Encara que és poc probable que el manxec surti a l'onze titular, la recuperació del de Fuentealbilla, que ha estat les últimes quatre setmanes de baixa, suposa un reforç anímic per a la plantilla blaugrana, que està patint una plaga de lesions durant tota la temporada que l'ha mermat des que va posar-se a treballar a l'estiu.

A més, el retorn del capità permetrà a Luis Enrique fer alguna rotació més al mig del camp, on Sergio Busquets ho està jugant pràcticament tot, per les lesions del mateix Iniesta, la de Rafinha Alcàntara, que es perdrà pràcticament el que resta de curs per una greu lesió de genoll, i ara la de Sergi Roberto, amb una elongació a l'adductor que el tindrà una setmana més apartat dels terrenys de joc.

La setmana passada, Luis Enrique ja va recuperar el defensa Thomas Vermaelen, que avui podria donar descans a Gerard Piqué, que va acabar el partit davant el BATE Boríssov amb molèsties en el maluc. Javier Mascherano probablement hagi d'avançar de nou la seva posició i formar al costat de Busquets i Rakitic al centre del camp, el que obriria de nou les portes de la titularitat a Marc Bartra com a company de Vermaelen en el centre de la defensa.

Juncà, titular

L'Eibar intentarà de la seva banda sorprendre el Barça en la que serà la seva segona visita al Camp Nou de la seva història i on el conjunt dirigit per José Luis Mendilibar jugarà sense por, impulsat pel seu bon començament de la lliga. L'equip basc arribarà, no obstant això, minvat per quatre lesions, dues d'elles de futbolistes que van ser titulars davant el Sevilla la setmana passada.

El defensa central Ramis va patir un trencament muscular en el duel davant l'equip sevillà. A més, dimarts passat el migcampista Adrián González també va caure per un trencament de fibres en un entrenament. A aquestes absències se'ls sumen a les del defensa lateral esquerre Antonio Luna; i a la del porter Jaime Jiménez, totes dues també per motius físics.

Mendilibar només disposa de 19 futbolistes, i Mikel Arruabarrena ha estat l'únic descartat per decisió tècnica. La millor arma dels blaugrana és el davanter Borja Bastón, que ha marcat en els 4 últims partits seguits, en els que ha aconseguit 5 gols. Però un dels grans noms propis de la tarda serà el de l'empordanès David Juncà. Forjat a les categories inferiors del Girona fins plantar-se al primer equip ara fa uns anys, el de Riumors serà titular en la seva primera participació al Camp Nou. Fins ara l'Eibar només ha perdut un partit, davant l'Atlètic de Madrid a Ipurúa (0-2), i està invicte a domicili.