Després que Machín li tanqués les portes de la renovació, aquest estiu va cloure una etapa de cinc temporades al Girona per tornar a la seva segona casa. Jandro és feliç a València i indiscutible a l'Huracán, on ha jugat fins ara tots els partits (1 gol i 2 assistències). Demà s'enfronta a l'Olot del seu amic Jose Martínez i que a l'estiu li va fer una oferta per fitxar-lo. L'asturià però tenia clar que per jugar a Segona B, se n'anava a València, la ciutat de la seva dona.

Darrerament se sent parlar de l'Huracán pels molts enrenous institucionals que viu el club. Vostè ja és un expert en això...

Sí (Riu). Ha passat una mica com a Girona l'any passat. La persona que va fundar el club i hi posava els diners ha marxat i ara han entrat uns nous propietaris.

Estan al dia de cobrament?

Tenim algun endarreriment però no és gaire cosa.

L'Huracán tradicionalment havia estat fort a casa. Com és que encara no hi han guanyat?

A fora estem molt bé però a casa ens costa, sí. El camp és petit i som un equip de molta qualitat. Estic segur que amb un camp gran i de gespa natural ho tindríem més fàcil. Ara amb el nou entrenador (Raúl Garrido ha rellevat Toni Seligrat), no fem tant de joc directe.

Tenen pressió??Estan obligats a pujar a Segona A?

Tenim molt bona plantilla, amb molts exjugadors de Segona A com en Migue, jo, en Javi Soria del Racing, l'Álvaro García del Leganés, l'Adrià Granell de l'Hèrcules, l'Ariday, en Víctor Marco del Lugo... Segurament estarem a dalt amb la plantilla que tenim. La pressió ens la posa el club perquè d'afició no n'hi ha gaire i de premsa menys. El club es va fixar l'objectiu de fer el play-off i intentar pujar.

Personalment ha recuperat sensacions sobre la gespa?

Ho estic jugant tot. Fins i tot la Copa del Rei. És una categoria molt diferent i per a jugadors com jo costa molt perquè els camps no són bons. Em trobo bé, sí. Ja duc un parell d'assistències i un gol. Som un equip molt ofensiu però també ens costa fer gols. L'artilleria a dalt és espectacular amb Tariq, Cubillas...

No acaben d'enlairar-se.

Hem perdut només un partit de 9 però també només n'hem guanyat 2.

Segueix l'Olot?

Parlo molt sovint amb en Jose. No han començat bé però són un bon equip. El tipus de joc que proposen a l'hora de treure la pilota jugada en aquesta categoria no sempre dóna resultat. Els camps no estan gaire bé i això els perjudica. Tot i això, estic convençut que quan agafin una ratxa bona escalaran posicions.

Va estar gaire a prop de fitxar per l'Olot aquest estiu?

No, a prop no. Em van fer una oferta i en vam parlar. No volia quedar-me a Girona per jugar a Segona B. Sí que em van sortir ofertes de Segona A, però no m'interessaven per haver de moure la família tan lluny.

El seu Girona no acaba tampoc d'arrencar. El va seguint per televisió?

No l'he pogut veure gaire per tema d'horaris dels partits però sé que estan tranquils. Les coses no surten com l'any passat i és lògic. Qualsevol comparació serà negativa. Toca començar de zero i anar pas a pas. Si s'obliden del que va passar i se centren en aquest curs els anirà millor. Em consta que ho fan.

La pressió pot afectar els seus excompanys?

És aviat encara. Amb dues victòries són a dalt. El que passa que aquí a Girona hi ha la psicosi que després d'un any bo n'ha de venir un de dolent per força. Aniran cap amunt, n'estic segur.

S'esperava algun tipus d'homenatge per part del Girona?

No. No m'esperava pas cap homenatge. Estic molt agraït al club per tots aquests anys. El que sí que m'hauria agradat és que m'haguessin dit abans que no comptaven amb mi. Vaig estar esperant que m'ho diguessin clar. Al final vaig fitxar per l'Huracán.