«El Trial Indoor és un clàssic de les Fires», assegurava ahir la regidora d'Esports de Girona, Isabel Muradàs, durant la presentació de l'edició d'aquest 2015 a Fontajau. Els aficionats del motor tornen a tenir una cita ineludible amb els millors pilots del món el proper 31 d'octubre (18.30) al pavelló gironí, després que tant l'ajuntament com l'empresa promotora Octagon hagin fet un «enorme esforç» per donar continuïtat a la prova tot i l'esfondrament del campionat d'Espanya. I per tal de demostrar la força que té l'esdeveniment a la ciutat i a les comarques, els organitzadors s'han proposat omplir Fontajau amb 4.200 espectadors, rebaixant el preu de les entrades (12 euros anticipada i 15 a taquilla) i oferint múltiples promocions, com ara l'accès gratuït pels nens que tinguin el carnet del Club Super3 o el 2x1 que poden aconseguir els federats.

Com l'any passat, el Trial Indoor Ciutat de Girona és d'exhibició però presenta un cartell de luxe liderat per Toni Bou, guanyador de les últimes sis edicions i dels darrers nou mundials, tant d'interior com d'exterior, a més d'Albert Cabestany, Adam Raga, Jeroni Fajardo, Pol Tarrés i Jaime Busto. «Intentarem oferir un gran espectacle i, en el meu cas, el repte és tornar al podi després que l'any passat no hi pogués pujar», va explicar el pilot gironí Jeroni Fajardo, que enguany viurà la seva catorzena presència a la prova (en sis ha acabat entre els tres primers). El fet que no es tracti d'una prova puntuable per cap campionat ha permès als organitzadors buscar un sistema de competició «que ens permeti veure un trial amé i divertit, amb una durada aproximada d'una hora i mitja», destacava el representant de l'empresa Octagon, Aitor Jiménez.

Un campionat català

Jiménez va explicar que des de la seva firma estarien oberts a reactivar el campionat d'Espanya «sempre que poguessim tancar algun acord amb la Federació espanyola i trobessim d'altres promotors i ciutats com Girona interessades en l'esdeveniment». Més tard, al final de la roda de premsa, parlant amb la regidora Isabel Muradàs, es va obrir la possibilitat d'estudiar un campionat català si d'altres localitats volguessin implicar-se en l'organització d'una prova d'aquestes característiques.

La prova serà enregistrada per TV3 i emesa en diferit. Les entrades anticipades es poden adquirir a través d'Atrápalo, Letsbonus i el web trialgirona.cat.