El Barcelona és més líder del Grup E de la Lliga de Campions després de derrotar ahir a domicili el BATE Boríssov (0-2), un rival molt inferior als blaugrana, que van comptar amb la societat Neymar-Rakitic per liquidar un partit que van dominar a plaer. I això que el croat no era ahir titular i va haver de sortir com a recurs d'emergència en el minut 18, quan Sergi Roberto va demanar el canvi per una molèsties sense importància, en principi, al pubis. Fins a aquell moment, el Barça s'havia personat al matx amb energia i la ferma intenció de resoldre'l per la via ràpida. Amb Neymar disfressat de nou de Messi i el seu compatriota Dani Alves intentant recuperar la seva millor versió.

En els primers minuts, Neymar, Suárez i Munir van posar a prova els reflexos de Txernik, mentre el BATE, exigit i asfixiat, era incapaç de sortir amb la pilota jugada del seu camp ni armar una contra. Llavors va arribar la lesió de Sergi Roberto i el Barcelona va semblar entrar en una petita depressió. Els homes de Luis Enrique van acusar, desconcertats, l'enèsim contratemps físic d'uns dels seus.

Es va estirar una mica el conjunt bielorús, aprofitant aquests minuts de neguit blaugrana, però sense arribar a inquietar Ter Stegen, que ahir va tenir una de les seves nits de Champions més plàcides.

A la mitja hora, els visitants van semblar tornar al partit. Busquets va caçar una pilota penjada que es va passejar per la porteria del BATE sense trobar destinatari i Bartra i Neymar el provarien de lluny, però amb el punt de mira desviat, poc després.

Rakitic, incorporant-se des de la segona línia, va tenir la més clara en un cop de cap, a centrada d'Alves, que va marxar alt. El croat, que a poc a poc va anar escalfant motors després d'una entrada una mica tèbia, també va ser víctima d'un possible penal a la recta final d'aquesta primera meitat que l'àrbitre no va assenyalar.

Miraculosament, el BATE havia sortit viu d'aquest primer acte. Però només va aguantar els tres primers minuts de la represa: el temps que Neymar va trigar a agafar una pilota per banda esquerra, zigzaguejar entre diversos rivals i cedir-la a Rakitic que, sol des de la frontal, enviava a l'escaire un xut imparable per col·locar el 0-1 al marcador. Una volea de Neymar i un xut alt de Munir avisarien Txernik abans del segon. Els protagonistes van ser els mateixos que en el 0-1: Neymar en la conducció i l'assistència, i Rakitic en la definició, aquesta vegada, una subtil vaselina sobre la sortida del porter bielorús.

Amb vint minuts encara per disputar-se va acabar el partit. El BATE, que la setmana passada va donar la sorpresa en derrotar el Roma en la seva estrena com a local en aquesta Lliga de Campions, va abaixar definitivament els braços i els seus jugadors, cansats de perseguir ombres, van acabar abusant del joc dur que no havien exhibit durant la resta del matx.

El Barça va aprofitar per deixar anar el peu de l'accelerador. I, a la recta final, el conjunt que dirigeix ??Aleksandr Iermakovitx, per fi va poder acostar-se a Ter Stegen amb un xut innocent de Sigmevitx i un altre de desviat de Kartniski. ?Neymar, a qui només li va faltar ahir el gol, ho va intentar fins a l'últim minut. I a punt va estar de ?trobar el premi a la seva insistència en un control i rematada forçada que no va veure porta quan el partit estava a punt d'entrar en l'afegit.

El Barça va merèixer més, però va marxar de Bielorússia amb la classificació ben encarrilada després que Bayer Leverkusen i Roma empatessin ahir en l'altre partit del grup (4-4). Una jornada rodona per al conjunt blaugrana.