El passat mes de juny es va complir una dècada d'ençà que la fusió del Vedruna i del Santa Eugènia va provocar el naixement de l'Uni Girona, amb l'objectiu de tenir equips de base més potents (aquella temporada un cadet conjunt dels dos clubs, amb Marta Xargay a l'equip i Anna Caula i Pere Puig a la banqueta ja havia anat al Campionat d'Espanya) i anar traient el cap a categories sèniors començant a Copa Catalunya. Avui, aquell projecte s'ha convertit en l'Spar Citylift Girona, que a tres quarts de nou del vespre rebrà al pavelló de Fontajau l'equip polonès del Wisla Cracòvia en partit d'Eurolliga (TVGirona/Esport3). Segurament la competició de bàsquet femení per equips més important fora de la WNBA, i a la qual aquella fusió dels equips del Vedruna i del Santa Eugènia hi participa per mèrits propis, i amb l'anhel d'acabar-se convertint, amb el pas dels anys, en un habitual del selecte grup dels millors equips del continent.

El primer partit a Orenburg, derrota per vint-i-quatre punts contra el Nadezhda que entrena Roberto Íñiguez, va mostrar a tothom el que està dient Noemí Jordana des de l'estiu: «Guanyar a l'Eurolliga és molt complicat, sigui contra qui sigui». I el Wisla Cracòvia, al qual s'ha etiquetat com l'oportunitat ideal perquè les gironines s'estrenin, no serà cap excepció tot i que Miguel Ángel?Ortega encara el partit amb molt optimisme. «Tots els partits d'Eurolliga a Fontajau són una bona oportunitat per guanyar. Ja vaig dir a principi de temporada que la meva idea era guanyar partits a l'Eurolliga i, potser, contra els tres grans més grans és complicat però contra els altres hem d'anar a guanyar», ?explica MIguel Àngel Ortega, que, tot i que avui encara no podrà comptar amb Mieloszynska ni amb Coulibaly, està convençut que el seu equip podrà tirar el partit endavant contra un equip que està entrenat pel seu amic i company tècnic a la selecció estatal sub-20 aquest estiu: Jose Ignacio Hernández.

«És un bon amic meu i, a més, un gran entrenador que segur que aconsegueix que el Wisla jugui molt bé a bàsquet però jo vull guanyar el partit». Una part de l'optimisme d'Ortega s'explica pel bon paper de l'equip diumenge contra Ferrol, l'equip és líder a la Lliga i davant les gallegues va fer un pas endavant en defensa, però sobretot perquè amb l'arribada de Mieloszynska i Coulibaly té una plantilla molta més llarga per combinar les dues competicions.

«Podrem entrenar molt millor i no jugar tan preocupats perquè cap de les set tingui una petita lesió o problemes de faltes», explica Ortega que, però, encara no podrà comptar avui ni amb l'aler polonesa ni tampoc, amb gairebé, total seguretat amb la pivot de Mali. La gent de l'Uni intentava ahir tramitar la inscripció a l'Eurolliga de Coulibaly, però el fet que la FIBA demani els papers originals amb tres dies de marge abans de donar d'alta a una jugadora ho ha complicat molt.

Des de dilluns que l'Uni dóna per descartada la presència de Daria Mieloszynska, que ahir al matí va fer el primer entrenament amb el grup, però al final també va acabar veient impossible que Coulibaly jugués aquest vespre contra el Wisla. I això que la pivot de Mali hauria estat una gran ajuda per defensar Laura Nicholls. La pivot de Santander és la gran referència del conjunt polonès, que va perdre contra el Castors Braine en la primera jornada d'Eurolliga tot i els 26 punts de Nicholls.