Argentina i Austràlia han derrotat aquest diumenge a Irlanda (20-43) i Escòcia (35-34), respectivament, i han completat el quadre de semifinals de la Copa del Món de rugbi d'Anglaterra 2015, on ja esperen Sud-àfrica i Nova Zelanda.

Uns excel·lents 'Pumas' s'han imposat a l'estadi del Mil·lenni de Cardiff (Gal·les) a la XV del Trèvol, el millor equip europeu en l'actualitat, i s'han colat entre els quatre millors del món per primera vegada des del Mundial de 2007.

Els homes de Daniel Hourcade, recolzats en un inici de xoc immaculat, amb dos assajos en els primers deu minuts de joc, s'han desfet dels vigents campions del Sis Nacions, que han estat capaços d'aguantar durant 60 minuts les envestides argentines.

La Albiceleste ha mantingut la seva superioritat sobre els de verd, als quals ja havia derrotat en dos dels tres trobades prèvies entre tots dos en els mundials, i s'ha convertit en el tercer equip en reservar el seu bitllet per a les semifinals, al costat de Nova Zelanda i Sud-àfrica , que dissabte van batre a França (62-13) i Gal·les (23-19), respectivament.

Els del Trèvol, per la seva banda, que, tot i les nombroses lesions, partien com un dels favorits al triomf final, mantenen la seva maledicció dels quarts de final, instància en la qual han caigut en set dels vuit mundials disputats (a França 2007 van ser eliminats en la fase de grups).

En l'últim partit de quarts, el que enfrontava a l'estadi londinenc de Twickenham a Austràlia i Escòcia, els britànics aspiraven a salvar l'honor de l'hemisferi nord al Mundial, després que França, Gal·les i Irlanda haguessin caigut a mans de seleccions del nord .

Han estat a escassos segons d'aconseguir-ho, però un cop de càstig de Bernard Foley amb el temps pràcticament complert ha despertat als escocesos del somni i ha trencat el cor a una selecció que no trepitja unes semifinals mundialistes des de 1991.

Els Wallabies, dobles campions del món (1991 i 1999), han patit molt més del que s'esperava davant d'aquesta aguerrida i batalladora Escòcia (35-34), però han mantingut el seu camí irreprotxable cap al seu tercer entorxat.

- Semifinals de la Copa del Món de rugbi:

Dissabte 24 d'octubre: Sud-àfrica-Nova Zelanda. Estadi de Twickenham (Londres, 15:00 GMT).

Diumenge 25 d'octubre: Argentina-Austràlia. Estadi de Twickenham (Londres, 15:00 GMT).