Espectacular. Només així es pot qualificar la cursa de Moto GP d'ahir al circuit de Phillip Island. Va guanyar Marc Márquez, però ho va fer després de completar una última volta sideral. Va començar-la tercer, darrere Ianone i a gairebé un segon de Lorenzo i la va acabar primer després de dos avançaments memorables. Les maniobres de Marc Márquez van ser impressionants, però no desllueixen les moltes que van fer altres pilots.

La cursa prometia. Des del primer revolt, on Ianone s'emportava una gavina amb el carenat de la moto, fins a l'últim on Márquez superava Lorenzo. Pel mig, lluites constants entre un incisiu Andrea Ianone, Valentino Rossi, que al final va haver de conformar-se amb el quart lloc, superat pel seu compatriota i Lorenzo i Márquez. Si al final de cursa l'espanyol de Yamaha agraïa a Ianone que hagués superat Rossi, l'italià feia el mateix amb Márquez. Si Lorenzo hagués guanyat s'hauria posat a només quatre punts de Rossi, amb dues curses per acabar. Fa la sensació que Márquez i Pedrosa són els millors aliats de Rossi per aquest final d'any. El d'Urbino arriba just de forces i Lorenzo li va menjant terreny. Darrere de Rossi va arribar Pedrosa, que no va estar tan fi com en l'última cursa, tot i això, el de Castellar del Vallès té reservat un paper important en aquest final de campionat. Enganxat a ell entrava un extraordinari Maverick Viñales, que amb la sisena posició d'ahir ha igualat el millor resultat de l'any. Va estar a un bon nivell el de Roses, que cada cop es mostra més segur en la seva primera etapa a la categoria reina del motociclisme.

Un campionat, el de Moto GP, que no es decidirà fins l'última cursa. També sembla que el de Moto 3 s'acabarà decidint en l'última carrera, després de la caiguda del líder i que fins fa alguns grans premis era màxim dominador de la categoria, Danny Kent. L'anglès afrontava el seu primer match ball i tot i sortir molt bé, un toc per darrere de Bastianini el va fer caure i perdre l'opció de conquerir el campionat. La caiguda la va aprofitar Miguel Oliveira, que es posa a 40 punts. Un món, i més amb només dues curses per acabar però el portuguès de moment ja ha obligat dues vegades a ajornar el títol a Dany Kent.

Amb el mundial de Moto 2 solucionat amb la victòria de Johan Zarco, la cursa d'ahir va ser un passeig d'Àlex Rins que ja va dominar els entrenaments a plaer.