El davanter del Barça, Neymar, que va ser el màxim golejador la passada edició de la Lliga de Campions juntament amb Cristiano Ronaldo i Messi, encara no ha vist porteria en els dos partits que s'han jugat en aquesta edició. A casa contra el Bayer van ser Sergi Roberto i Suárez els que van marcar i en el primer partit a Roma també, va ser l'uruguaià qui va veure porteria.

A ningú se li escapa que el gran partit de Neymar, dissabte contra el Rayo, en què va marcar un pòquer de gols, ha donat confiança al davanter brasiler, que avui es desplaça juntament amb tota l'expedició blaugrana cap a Bielorrússia per enfrontar-se al Bate Borissov. Un partit en el qual Neymar tornarà a ser el jugador referent, i més des de la baixa de Messi, que encara es perdrà alguns partits més i que s'espera que pugui reaparèixer en el partit contra el Madrid a l'estadi. Un Neymar que encara no ha signat la renovació del seu contracte, tot i que ja va assegurar, en declaracions després del duel d'aquest passat dissabte, que ja signaria el seu contracte i que els aficionats no havien de patir.

Amb tot, Neymar s'ha erigit com el golejador que assumeix les dianes que no fa Messi. És el màxim anotador de la lliga per davant de Benzema i Cristiano Ronaldo, amb 7 gols. El brasiler del Barça ha vist porteria en 5 dels 9 partits oficials que ha jugat aquest any el seu equip. Però més enllà de la xifra de gols, que és important, el més rellevant és que el crac blaugrana ha demostrat saber suportar la pressió d'haver de suplir Messi com a far de l'equip, sobretot en partits que es posen complicats com el de dissabte, en què el Rayo es va avançar en el marcador. Demà contra el Bate, Neymar pot allargar la ratxa.