El Barcelona visita aquest vespre el BATEE Borisov amb l'objectiu d'aconseguir una victòria que el consolidi al capdavant del grup E de la Lliga de Campions, cosa que intentarà impedir un rival que arriba amb el títol de la lliga bielorussa ja a la butxaca. Els locals, que van donar la campanada l'anterior jornada en derrotar a casa el Roma, reben el Barça amb la moral pels núvols després d'alçar-se amb el seu desè títol de lliga consecutiu.

El BATE Borisov, que ha condemnat a l'ostracisme l'històric Dinamo Minsk, és un vell conegut de l'equip català, ja que van estar en el mateix grup europeu fa quatre temporades, amb un parcial de 9-0 per a l'actual campió de la Lliga de Campions. El conjunt català va golejar a domicili el bielorús (0-5), que llavors disputava els seus partits com a local a l'Estadi Dinamo de Minsk. En el partit jugat al Camp Nou, el Barça es va imposar també amb contundència (4-0). A diferència de fa cinc temporades, ara el BATE disputa els seus partits europeus no a Minsk, sinó al seu propi estadi, el Borísov Arena, un petit però modern estadi inaugurat el 2014.

El Barcelona arriba a Bielorússia Leo Messi, Andrés Iniesta i Rafinha Alcàntara, però amb Thomas Vermaelen ja recuperat de la lesió al soli de la cama esquerra que va patir fa cinc setmanes al Calderón. Després d'empatar a Roma (1-1) la primera jornada, va aconseguir una soferta victòria al Camp Nou davant el Bayer Leverkusen (2-1), que el col·loca amb quatre punts al davant de la classificació. Els homes de Luis Enrique Martínez intenten sobreviure sense Messi a una setmanes estranyes on els costa resoldre els partits. Dissabte, per exemple, va haver de suar d'allò més i encomanar-se a un genial Neymar -quatre gols i una assistència- per desfer-se a la Lliga d'un Rayo Vallecano, que va dominar els blaugrana durant diverses fases, malgrat caure amb estrèpit (5-2) al Camp Nou.

No obstant això, poques novetats s'esperen a l'onze blaugrana respecte a l'últim partit. Si de cas, la ja clàssica entrada de Ter Stegen com a porter de Champions, la de Mascherano per Mathieu com a parella de Piqué a l'eix i la de Munir per Sandro per completar el trident al costat dels intocables Neymar i Luis Suárez. el centre del camp, orfe de recanvis per les lesions d'Iniesta i Rafinha i la impossibilitat d'inscriure Arda Turan, serà el mateix que contra el Rayo, amb Sergio Busquets en el pivot defensiu i Rakitic i una creixent Sergi Roberto com a volants. Pel que fa a la convocatòria, hi entra també el porter Jordi Masip s'hi manté el migcampista esquerrà de Campllong