L'esperat Gran Premi Pramac d'Austràlia i la seva icònica ubicació a Phillip Island no només ha deixat una magnífica cursa de MotoGP entre Márquez, Lorenzo, Iannone i Rossi, sinó que en aquesta ocasió ha igualat més encara la lluita pel títol mundial de la categoria reina.

Marc Márquez (Repsol Honda Team) ha aconseguit la seva cinquena victòria de la temporada en un traçat que se li resistia des que és pilot de MotoGP; el 2013 havia estat desqualificat i l'any passat havia estat víctima d'una caiguda quan gairebé tenia la victòria assegurada.

Encara convalescent de la seva recent fractura a la mà esquerra, el campió en títol partia en el grup de cap i aconseguia fins a dues vegades arribar a Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) després que aquest hagués escapat en altres tantes ocasions.

La segona d'elles arribava a l'última volta i resultava ser la maniobra que decidiria la victòria: "Sobrecalenté el pneumàtic davanter a l'intentar escapar quan vaig arribar a Jorge la primera vegada. En l'última volta he tirat al màxim. No esperava realment agafar a Jorge, però estic molt feliç per la victòria", declarava Márquez al baixar de la moto. Amb la de Phillip Island, el pilot de Cervera suma ja 50 victòries en el seu palmarès en els GGPP amb només 22 anys d'edat.

Tot i perdre el triomf en l'últim moment, Lorenzo ha tret un impagable benefici de la ronda australiana. La seva segona posició, combinada amb la quarta del líder del campionat Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP), redueix el seu desavantatge de 18 a 11 punts en la lluita pel títol amb dues carreres i 50 punts per disputar encara.

En carrera escapava fins a dues vegades, però al final no podia resistir l'empenta de Márquez: "Vaig intentar tancar la porta en l'última frenada, però Marc va frenar més dur encara. He tingut sort que Iannone passés a Rossi ", començava alleujat Lorenzo.

El tercer graó del podi era finalment per Andrea Iannone (Ducati Team), un premi a l'altura de la valentísima cursa que ha protagonitzat.

Durant l'última volta lluitava amb Rossi amb tot el seu cor i entrant en meta protegia la posició per sumar el seu tercer podi de la temporada: "Ha estat una lluita apassionant", reconeixia exultant Iannone al parc tancat. "He lluitat per primera vegada contra els millors pilots de MotoGP. He donat el millor de mi i he estat capaç de mantenir-me al podi! ", Concloïa.

El pilot més perjudicat pel resultat a Phillip Island ha estat Rossi. El líder del campionat lluitava sense reserves durant tota la carrera per defensar el seu avantatge en la taula de punts. Hi va haver un moment en què Lorenzo era líder amb Rossi quart, el que hauria suposat l'enorme pèrdua de 12 dels 18 punts del seu avantatge en el campionat.

No obstant això, semblava que la sort li somriuria al final amb Márquez relegant a Lorenzo a la segona plaça, alhora que tenia grans possibilitats de superar Iannone per pujar al podi. Però això últim no passava i Lorenzo li recuperava set punts, reduint la seva avantatge ara a només onze.

Rossi no podia amagar la seva decepció amb el resultat de la cursa: "El resultat podia haver estat millor si hagués aconseguit avançar Iannone en l'última volta; ha estat una pena no acabar al podi, però ha estat una bona cursa. Això serà molt dur fins a final de temporada ".

Fora de la lluita pel podi Dani Pedrosa (Repsol Honda Team), Maverick Viñales (Team Suzuki Ecstar MotoGP) i Cal Crutchlow (LCR Honda) vivien altra apassionant batalla en la qual s'imposava l'experiència del pilot espanyol d'Honda: "Ha estat una cursa difícil, però estic satisfet amb el nostre rendiment perquè teníem un bon ritme, tot i que la posició final no hagi estat tan bona ".

Per la seva banda, Viñales culminava el seu excel·lent rendiment al llarg del cap de setmana amb una brillant sisena plaça. No obstant això, aquest no era el major premi del jove debutant, sinó que aquest més aviat és haver acabat a només 6'8 segons del guanyador de la cursa. Qui hagués imaginat una cosa així a principi de temporada per a un "rookie" al manillar de l'enigmàtica Suzuki.

Viñales tampoc podia amagar la seva satisfacció pel resultat aconseguit: "Ha estat increïble", assegurava. "He estat bona part de la cursa lluitant amb Dani i Cal. Anava una mica al límit per seguir-los. Hem fet una bona carrera ".

Després de aconseguir-ho en l'anterior carrera al Japó, Crutchlow tornava a ser de nou el pilot d'equip satèl·lit millor classificat, un privilegi que ha estat fora del seu abast durant gran part de la temporada.

Després del britànic, Pol Espargaró (Monster Yamaha Tech 3), el seu germà Aleix Espargaró (Team Suzuki Ecstar MotoGP) i Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3) completaven la llista dels deu primers, amb Scott Redding (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) onzè al final d'una altra interessant lluita.

En la categoria Open el triomf era per a Jack Miller (LCR Honda), quinzè en carrera. En la disputa pel títol l'australià retallava un únic punt al líder de la provisional, Héctor Barberá (Avintia Racing), però amb un dèficit de 13 respecte a aquest. El pilot espanyol acabava setzè sense puntuar, però continua al capdavant de la classificació amb dos punts d'avantatge sobre el francès Loris Baz (Forward Yamaha), que finalitzava divuitè a Phillip Island.

Entre la resta dels pilots espanyols, Álvaro Bautista (Aprilia Racing Team Gresini) tornava a puntuar en acabar catorzè, cinc posicions per davant del seu company d'equip Stefan Bradl: "Quan començava a faltar adherència als pneumàtics, vaig poder mantenir el meu ritme i al final he estat capaç d'avançar a Miller, però el millor és que hem acabat amb la menor diferència respecte al guanyador de tota la temporada ", confessava esperançat el pilot toledà.

Toni Elías (Forward Racing) ocupava la vintè segona plaça per davant del local Anthony West (AB Motoracing).

El duel pel Campionat del Món de MotoGP entre Rossi i Lorenzo continuarà el proper cap de setmana al Gran Premi Shell de Malàisia, penúltima prova del calendari i on el pronòstic meteorològic ja anticipa pluja per al dia de la cursa.

L'avantatge d'onze punts per a l'italià obliga a l'espanyol a puntuar en la cursa de Sepang si vol mantenir vives les seves opcions de lluitar fins a la de València. Si no fos així, Rossi en tindria prou el tercer lloc a Malàisia per assegurar-se matemàticament el títol.

Viñales, feliuç

"Avui m´ha agradat molt: és una de les carreres en què més m´he divertit. És la primera pista en què podia sentir que sóc molt competitiu i el primer en què vaig sentir que la moto està molt a prop del cim. Encara en falta alguna cosa al motor però podríem compensar amb un excel·lent rendiment del xassís. Vam fer una bona feina en la posada a punt, també jo em sento més tranquil i centrat. Vam fer un bon pas endavant en la millora després d'Aragó i una altra després del Japó, el que em fa sentir confiat. Finalment vaig acabar 6.8s del guanyador, així que això em fa molt feliç".