Un Neymar estel·lar s'ha encarregat de decidir el duel entre el Barça i el Rayo Vallecano. Els visitants han plantejat el partit amb molta valentia i s'han avançat en el marcador. La reacció blaugrana l'ha liderat el brasiler, que s'ha disfressat de Messi per firmar un pòquer de gols que ha enterrat les opcions dels madrilenys.

El Rayo Vallecano, seguint cegament les instruccions del seu entrenador Paco Jémez, ha saltat a la gespa del Camp Nou disposat a desplegar joc ofensiu i a disputar-li la possessió al Barça. Gràcies a l'essència atacant dels visitants, el Barça s'ha trobat amb molts espais en la recuperació. En els primers minuts de joc els catalans han gaudit de dues opcions molt clares per estrenar el marcador. Rakitic primer i Busquets després han errat en la definició després d'encarar en solitari al porter Toño.

El FC Barcelona ha perdonat i el Rayo Vallecano ha aconseguit perforar la porteria de Bravo en la primera arribada amb cert perill, al minut 15. En la sortida d'un servei de cantonada, Javi Guerra ha connectat una rematada impossible pel porter blaugrana. El Rayo s'ha avançat al Camp Nou i això ha provocat la reacció immediata dels homes de Luis Enrique.

Al minut 22, Neymar ha agafat la responsabilitat i s'ha carregat l'equip a l'esquena. L'"11" blaugrana ha realitzat una jugada individual per banda esquerra. El defensor Llorente l'ha caçat descaradament dins l'àrea. El col·legiat del partit no ha dubtat en assenyalar la pena màxima i el brasiler no ha fallat des del punt de penal. Amb l'empat al lluminós del Camp Nou, el Barça ha continuat amb la seva progressió ascendent i ha arribat amb facilitat a la zona de perill. El jove Sandro ha disposat d'una ocasió claríssima després d'una bona diagonal, però el xut final ha sortit molt desviat.

Una jugada calcada a la del primer penal s'ha repetit al minut 32 per acabar amb el mateix destí. Neymar, un maldecap constant per la defensa madrilenya, ha tornat a anar al terra dins l'àrea i l'àrbitre no ha dubtat en assenyalar altra vegada el punt de penal. Neymar ha agafat la responsabilitat per segon cop i ha torna a encertar per avançar el Barça al marcador.

El Rayo Vallecano de Paco Jémez, valent i sense complexes, ha posat en dificultats a la defensa del Barça, especialment a Pique i Mathieu, poc encertats durant tot el partit. El problema visitant però, estava en les pèrdues de pilota, que eren contraatacs perillosíssims a les botes de la dupla màgica Neymar-Suàrez. Abans d'arribar al descans, Sergi Roberto ha tornat a provar a Toño amb un xut llunyà que el porter ha desviat a córner. Amb el 2-1 el partit ha arribat al descans.

A la represa, el Rayo Vallecano ha saltat al terreny de joc convençut de les seves opcions i ha gaudit de diverses ocasions per materialitzar l'empat. Els blaugranes, adormits, han cedit la possessió i els de Jémez ha posat en perill la meta catalana. El xilè Claudio Bravo ha estat excepcional davant una rematada del golejador Javi Guerra i posteriorment ha salvat al Barça en una ocasió de Lass. La lluita per la possessió de pilota ha continuat i les ocasions s'han succeït a les dues àrees.

El xoc no ha variat el seu guió trepidant a la segona meitat. Un anar i tornar d'emocions i ocasions de gol, amb una defensa catalana molt poc segura. El Barça no ha controlat el partit i els nervis s'han apoderat del Camp Nou amb el 2-1. En el moment de més incertesa, quan el Rayo acusava amb més força, Neymar s'ha disfressat de Messi i ha sentenciat el partit.

En menys de dos minuts, en el 69 i el 70, el brasiler ha anotat dos gols amb estreta col·laboració amb Luis Suárez. El primer, després d'aprofitar un refuig del porter després d'un xut llunyà i el segon, després d'una meravellosa assistència de l'uruguaià. El pòquer de gols de Neymar ha deixat el partit vist per sentència.

Amb el 4-1 al marcador del Camp Nou, Neymar, no content amb els gols, ha volgut regalar a Suàrez la seva part de protagonisme. Una assistència precisa del brasiler ha deixat sol a Suàrez, que no ha fallat i ha anotat el cinquè. Tot i el marcador advers, el Rayo ha ensenyat la seva qualitat ofensiva i anímica. El de Jémez han seguit treballant i posant en perill la dèbil defensa catalana. Al minut 81, Jozabed ha aprofitat una badada defensiva per batre Bravo i firmar el 5-2 final.