La jornada d'entrenaments classificatoris al Gran Premi Pramac d'Austràlia de MotoGP a Phillip Island ha deixat una primera línia de graella formada per Marc Márquez (Repsol Honda Team), Andrea Iannone (Ducati Team) i Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP).

Després d'una jornada de divendres marcada pel millor temps de Márquez de 1'29.383, la selectiva Q2 tornava a donar tot el protagonisme al pilot d'Honda, que des del principi sortia a per totes i acabava la tanda amb un magnífic 1'28.364 que li donava la seva vuitena pole position de la temporada.

Després de la desqualificació de 2013 i la caiguda de l'any passat, Márquez no ha puntuat en la categoria de MotoGP en aquest escenari, de manera que ara sembla disposat a saldar el seu compte pendent amb el circuit de Phillip Island amb una victòria en aquesta nefasta temporada per al campió en títol.

«Estem contents per la pole position. Però cal esperar, perquè aquí cada dia és diferent; fa sol però poden venir núvols de cop i volta i la clau serà interpretar quines seran les condicions de la pista per fer una bona carrera », matisava el pilot d'Honda.

Iannone es situava segon, però no sense certa càrrega de polèmica. Lorenzo aconseguia la seva volta ràpida de la sessió amb un prometedor 1'28.680, però només uns segons després Iannone, que havia rodat en el deixant del pilot espanyol, igualava el seu registre i el relegava a la tercera posició.

«Definitivament, seguir a Jorge m'ha ajudat a millorar el meu volta, però hem estat ràpids en totes les sessions. En carrera cal ser ràpid des del principi, un aspecte molt important en aquesta pista », confessava optimista el pilot de Vasto.

Lorenzo semblava molest per la maniobra de Iannone i, en certa forma, no li faltava raó perquè «plovia sobre mullat ...». Durant la Q2 a Motegi Lorenzo no es va adonar que Rossi rodava en el seu deixant des del primer moment, i això acabaria sent de impagable ajuda perquè l'italià aconseguís un temps que no havia estat al seu abast en tot el cap de setmana.

A Phillip Island era Iannone qui aprofitava el ritme de Lorenzo; que no podia avortar la volta perquè la sessió era a punt d'expirar i no li quedaria temps per a un nou intent:

«Estava una mica enfadat en acabar perquè la meva posició real és la segona», explicava Lorenzo. «Iannone era ràpid aquí i disposava del pneumàtic tou, el que li ha permès baixar dos o tres dècimes i matar-segona posició. És important perquè normalment surto millor que Márquez, però Iannone ho fa tant o millor que jo i això farà més difícil la primera volta », concloïa Lorenzo.

Encapçalant la segona línia de graella estarà el guanyador de la cursa de Motegi, Dani Pedrosa (Repsol Honda Team): «Ha estat un dia difícil, especialment al matí. Feia bastant fred i molt de vent. En l'entrenament cronometrat hem aconseguit millorar bastant, fer una volta bona i classificar-me bé », declarava l'espanyol al baixar de la moto.

Flanquejat per dos costats a la cinquena plaça es trobarà en graella Cal Crutchlow (LCR Honda), que tornava a acabar aquest cap de setmana una sessió com el millor pilot d'equip satèl·lit després d'ocupar aquesta privilegiada posició després de la passada carrera al Japó.

Tancant la segona línia de graella Maverick Viñales (Team Suzuki Ecstar MotoGP) culminava uns esperançadors entrenaments. Si el debutant acabava divendres només per darrere de Márquez i Lorenzo, les bones sensacions continuaven aquest dissabte amb la seva sisena plaça.

Lluny de la lluita per la pole, el líder del campionat Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) havia de conformar en aquesta ocasió amb la setena plaça. L'italià, encapçalarà així la tercera línia de graella.

«Sortir des tercera línia sempre és difícil; esperàvem alguna cosa més. Hem provat diferents opcions per millorar el ritme, però no hem trobat una bona solució. El meu ritme és consistent, però no prou ràpid i hem arribat a la sessió sense estar preparats ... », admetia« Il Doctore ».

Els germans Aleix Espargaró (Team Suzuki Ecstar MotoGP) i Pol Espargaró (Monster Yamaha Tech 3) lideraven la Q1 i acabaven junts de nou a la Q2, encara que ocupant la vuitena i novena places en graella respectivament. Per la seva banda, Andrea Dovizioso (Ducati Team) millorava la seva desastrosa actuació de divendres; tot just per tancar dissabte la llista dels deu primers.

El pilot millor classificat en la categoria Open era de nou Héctor Barberá (Avintia Racing), dècim quart absolut. Per darrere de l'espanyol es situaven al local Jack Miller (LCR Honda) i Eugene Laverty (Aspar MotoGP Team).

Entre la resta dels pilots espanyols Álvaro Bautista (Aprilia Racing Team Gresini) sortirà divuitè en graella i Toni Elías (Forward Racing) vintè quart; penúltim per davant de Damian Cudlin (e-motion Ioda Racing Team).