A l'Spar Citylift Girona l'activitat és constant. Jugant Lliga i Eurolliga els partits s'encadenen -encara està fresc el debut europeu a Orenburg i l'equip haurà de defensar avui el lideratge a Fontajau contra el Ferrol (18.00, en streaming a diaridegirona.cat) - mentre la feina a la direcció esportiva és igualment frenètica. Ashley Paris va firmar ahir la rescissió de contracte i la seva substituta, la pivot de Mali Naignouma Coulibaly, serà avui a la banqueta en el partit contra el conjunt gallec, tot i que no haurà pogut fer cap entrenament. Ni tan sols serà a temps de participar en la sessió de tir que Miguel Àngel Ortega ha programat per aquest matí. Unes novetats que no s'acaben amb Coulibaly, perquè l'Uni està ultimant la incorporació de l'aler polonesa Daria Mieloszynska, que cobrirà la baixa de la lesionada Anna Carbó fins, com a mínim, l'aturada per les festes de Nadal. Mieloszynska és una tiradora de poc menys de 1,90 molt experimentada, de 33 anys i amb experiència a l'Eurolliga en tres equips diferents, que el curs passat va brillar amb el Zamora, especialment en el tir de tres punts (35% d'encert tirant més de tres -176- que no pas de dos -174).

L'arribada de Coulibaly i Mieloszynska completarà un equip que, tot i anar primer a la Lliga Femenina i competir dignament els dos primers quarts contra el Nadezhda, ha demostrat que té una rotació molt curta. "Crec que podrem donar una bona resposta física contra El Ferrol, però hem de recordar que som set més les joves i la nova, que no s'haurà entrenat", explica ?Miguel Ángel Ortega, parlant del possible desgast que encara tindrà avui el seu equip després d'haver jugat dimecres a Rússia. I, al davant, un bon equip com els gallec, que entrena Lino López, a qui curiosament Ortega va entrenar quan ell era el base a l'OAR Ferrol o al Pontevedra de LEB i l'actual tècnic de l'Uni es dedicava al bàsquet masculí.

"És un tècnic ambiciós que segur que farà una bona temporada, Ferrol és un bon equip amb jugadores molt interessants com Laura Quevedo i que ha fitxat dues bones americanes", diu Ortega sobre un dels equips amb qui l'Uni comparteix lideratge, amb tres victòries i una derrota. La jove aler Laura Quevedo, la temporada passada al Bembibre, i amb molt recorregut en les categories inferiors de les seleccions espanyoles, està sent el referent d'un Ferrol que també ha encertat les dues apostes el joc interior, amb dues pivots blanques que debuten en el bàsquet professional: Sara Hammond i Rebecca Mills. Quevedo té els millors números, però el cinc titular, on també hi ha la tiradora canària Patricia Cabrera i la base Ana Suárez, es reparteixen molt el protagonisme. "Són un bon equip, serà difícil de guanyar", reitera Ortega.