La sessió d'entrenaments classificatoris del Gran Premi Pramac d'Austràlia de Moto3 a Phillip Island ha finalitzat amb el líder de la classificació provisional de la menor de les categories Danny Kent (Leopard Racing) primer amb un temps de 1'36.180.

No obstant això, després de la sessió es confirmava la sanció de sis posicions en graella per al britànic per perdre temps deliberadament durant la FP3. Així, Kent partirà des tercera línia de graella en la cursa de diumenge. En aquest sentit, Fabio Quartararo (Estrella Galicia 0,0) també perd tres posicions a causa de la sanció pel mateix motiu que Kent durant la FP1 de divendres.

Així mateix, també es confirmaven les sacions sobrevingudes durant la QP, que afectaven amb tres posicions a l'espanyola María Herrera (Husqvarna Factory Laglisse), Joan Mir (Leopard Racing), Remy Gardner (CIP), Andrea Locatelli (Gresini Racing Team Moto3), Darryn Binder (Outox Reset Drink Team), Tatsuki Suzuki (CIP) i Juanfran Guevara (Mapfre Mahindra Aspar).

Així, la primera línia estarà composta per John Mcphee (SaxoPrint RTG), Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) i Efrén Vázquez (Leopard Racing).

A la segona estaran Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0), Romano Fenati (SKY Racing Team VR46) i Livi Loi (RW Racing GP); ocupant la tercera el sancionat Kent, Jakub Kornfeil (Drive M7 SIC i Brad Binder (Red Bull KTM Ajo). Isaac Viñales sortirà des de l'onzena posició.

Després de la FP3 dominada per Binder, la tanda definitiva per definir la graella començava amb McPhee de nou primer, rodant en 1'36.914. Després d'ell se situaven el propi Binder i Fenati mentre que Niccolò Antonelli (Ongetta-Rivacold), Francesco Bagnaia (Mapfre Mahindra Aspar) i el local Remy Gardner (CIP) eren víctimes d'una caiguda conjunta. Poc després de superar l'equador de la sessió, Navarro es feia amb la primera plaça amb un temps de 1'36.757.

Amb només set minuts per al final els pilots sortien de nou a pista; en aquesta ocasió diversos d'ells buscant la roda de Kent. Navarro baixava llavors a 1'36.705. Kent li passava, però només un segon després ressorgia McPhee amb 1'36.540 i Herrera ascendia fins a la setena plaça.

En aquest últim minut Kent llançava el seu atac per situar-se primer amb 1'36.180, seguit de McPhee i Oliveira.

La cursa del Gran Premi Pramac d'Austràlia de Moto3 començarà diumenge a les 13:00 hora local (04:00 a Espanya).