Fiorella Cravero té 25 anys, és natural de Costa Sacate (Córdoba), a l'Argentina, i juga a hoquei des que en tenia quatre. Mai havia sortit del seu país, tot i tenir moltíssimes ganes d'aventurar-se, fins que aquest estiu, a través de Facebook, va saber que el Citylift Girona buscava reforços en el mercat sud-americà. "Una amiga, Lorena Rodrí?guez, que coneix el tècnic Albert Bou, me'n va fer cinc cèntims perquè sabia que a mi em feia gràcia fer el salt a Europa. Vaig contactar amb ell a través de la xarxa social, em va explicar què volien i com era el club, i a mi em va semblar molt interessant. I aquí estic", explica aquesta davantera que, a l'Argentina, havia complert el somni de jugar amb Concepción. "Com si ho fes aquí al Barça", remata. El Girona havia començat buscant en el mercat xilè, però ho va acabar descartant per temes burocràtics i, sobretot, després de veure els vídeos que la jugadora argentina a qui van localitzar inicialment per Facebook els va fer arribar.

Cravero va arribar a l'aeroport del Prat el 8 de setembre i al cap d'unes hores, sense ni tan sols passar per casa a deixar les maletes, va trepitjar per primera vegada el pavelló de Palau. Allà va conèixer els directius del club i es va calçar els patins per no perdre's la sessió d'entrenament que feien les seves companyes. El Girona CH li paga un pis al carrer del Carme i també li ha donat feina com a entrenadora al club, concretament, del prebenjamí. De moment es pot dir que viu de l'hoquei, tot i que ella mateixa admet que "aquest esport, almenys el femení, no és professional i costa molt poder-t'hi guanyar la vida".

Deixar enrere la família -"els pares, els avis, les germanes"?- i els amics per provar fortuna a Girona no devia ser una decisió fàcil, però Fiorella Cravero assegura que no va dubtar ni un instant. També va abandonar la feina d'administrativa que feia a la Municipalitat de Santa Lucia, durant la seva etapa de jugadora amb Concepción. Inquieta de mena, té estudis d'art, cinema i televisió, ha quedat "sorpresa" per la vida cultural de Girona i, sobretot, va quedar impactada per la Cerimònia de foc que va obrir Temporada Alta fa un parell de setmanes incendiant el Barri Vell.

De moment el Citylift Girona no va arrencar gens bé l'OK Lliga després de perdre dissabte a Manlleu per 4-0, tot i que Cravero està convençuda que aquest cap de setmana, a casa contra el Mataró, es refaran. Segons ella "tenen un nivell similar al nostre. El nivell de la competició és el que ja m'esperava perquè n'havia parlat amb companyes que han estat o encara estan jugant aquí".

Fa algunes temporades el Girona ja havia tingut altres jugadores argentines com Pia Sarmiento o Adriana Gutiérrez ?(aquesta ara juga al Voltregà). Fiorella Cravero és ara l'única jugadora estrangera d'una plantilla que té l'objectiu de salvar la categoria sense angoixes.