La famosa normativa de la FIFA impedint els traspassos de jugadors de menys de divuit anys no només està complicant la vida al Barça, sinó que, de retruc, molts joves futbolistes d'origen immigrant de clubs modestos han tornat a tenir problemes per tramitar les seves fitxes aquesta temporada. En els anys anteriors, la Federació Catalana havia aconseguit resoldre molts casos flexibitzant la norma i demanant a l'espanyola que tramités les fitxes dels nens que demostraven haver vingut a Catalunya per altres motius aliens al futbol. Amb tot, però, aconseguir aquestes llicències requereix un alt volum de feina burocràtica que ha provocat que, en aquest nou inici de curs, molts nens hagin tornat a quedar-se sense poder jugar a futbol.

Així, ara mateix, la Federació Catalana té comptabilitzats 990 jugadors procedents de l'exterior sense autorització. Més de 300 dels quals ja han presentat la documentació necessària a la Fedeació Espanyola (els expedients enviats a la RFEF s'autoritzen en un 95%). A més, hi ha 146 expedients oberts on la FCF està pendent de verificar la documentació. Per últim, més de mig miler encara estan pendents que el club dels jugadors faci arribar la corresponent documentació a la FCF. Des de la presentació de la documentació a l'aprovació definitiva, el temps màxim de resolució en la majoria de casos és d'un mes.

Per mirar d'accelarar la resolució de la problemàtica, la FCF que presideix Andreu Subies s'ha fitxat com a prioritzar la inscripció d'aquests jugadors. Així, la Federació Catalana ha ampliat el seu departament de llicències i ha posat a disposició dels clubs el número de telèfon 93- 265 24 77 i el correu electrònic autoritzacions@fcf.cat