Els porcs senglars segueixen fent de les seves en els camps de futbol de l’Alt Empordà i el darrer a caure va ser el de la Unió Esportiva la Jonquera, a la matinada de divendres a dissabte passat. Tot i que els animals van remenar una part del lateral del terreny de joc, els equips base de la Jonquera que tenien partits aquell cap de setmana van poder jugar, a diferència del que li havia passat al Cabanes la setmana anterior. Els cabanencs havien hagut de suspendre els partits de casa en tenir la gespa impracticable.

Els complexos del Sant Llorenç de la Muga i del Garriguella també havien quedat molt ­afectats la setmana anterior per la plaga de porcs senglars, que són aficionats als cucs i a les arrels tendres que troben en els camps tous de gespa natural, coincidint també amb les darreres pluges.

El camp del Garriguella la desesperació era màxima perquè els animals havien entrat catorze vegades en l’últim mes i mig. Ara, però, sembla que han pogut frenar aquesta allau i la gespa ­presentava un estat òptim ­diumenge passat davant el Sant Pere ­Pescador: “Hem posat trampes al voltant del camp i hem canviat la xarxa de reg. De moment, no ens han entrat més”, explica Fran Lara, president i entrenador del primer equip dels garriguellencs. Els camps del Golf de Peralada també s’havien vist afectats per aquest fenomen.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.