En el darrer Eurobàsquet, guanyat per França el passat mes de juny, la FIBA va escollir Celine Dumerc, Ana Dabovic, Sonja Petrovic, Alba Torrens i Sandrine Gruda com a cinc ideal del torneig. De les cinc, quatre juguen en ?equips que seran rivals de l'Spar Citylift Girona en aquesta primera fase de l'Eurolliga: Dumerc (Bourges), Torrens i Gruda (Ekaterinburg) i Petrovic (Praga). Quatre estrelles del bàsquet europeu a les quals, sense rebuscar gaire, s'hi podien afegir Laia Palau i Marta Xargay, del Praga; Anna Cruz i Zhedik (Nadezhda), Ann Wauters i Alina Iagupova (Castors Braine), ?Sancho Lyttle i Arteshina (Ekaterinburg), Laura Nicholls (Wisla) o Honti i Dimitrikou (Agu Sports). Això, però, només pel que fa a les europees perquè l'Eurolliga, un cop acabada la WNBA, atrau nord-americanes de primer nivell com Diana Taurasi i Britney Griner que compartiran vestidor a l'Ekaterinburg; Danielle Robinson, que també va passar per Girona i Platja d'Aro amb la selecció nord-americana i que ara serà companya de Xargay a Praga; Dewanna Bonner, Kia Vaughn, Janel McCarville, Yvonne Turner i les que aniran arribant. Sense anar més lluny: Devereaux Peters, que està jugant la final de la lliga nord-americana amb el mateix equip de Cruz i que a l'Uni esperen que no arribi a temps d'incorporar-se al Wisla Cracòvia abans del partit de dimecres vinent a Fontajau en l'estrena europea de l'Spar Citylift

Girona a Fontajau.

"Són grans noms, estrelles del bàsquet europeu i mundial que representen una oportunitat il·lusionant per a les nostres jugadores, per al club i per als aficionats al bàsquet de Girona i de Catalunya", explica el director esportiu de l'Uni, Pere Puig, orgullós de veure com Diana Taurasi, Britney Griner o Sonja Petrovic passaran per Girona i no per jugar-hi un partit amistós. Puig és dels més realistes a l'hora de valorar les opcions de l'Spar Citylift Girona a l'hora de passar a quarts de final, però té clar que "hem de gaudir de l'experiència volent ser competitius, però sense obsessionar-nos amb els resultats". Més enllà de les grans plantilles d'Ekaterinburg o Praga, Puig destaca que equips amb, teòricament menys tirada per al gran públic, han aconseguit bones jugadores com pot ser el Castors Braine, amb la veterana pivot Ann Wauters o amb la ucraïnesa Alina Iagupova. Les turques de l'Agu Spor tenen la grega Dimitrikou i a dues bones nord-americanes, Odyssey Sims (amb minuts aquest estiu a la WNBA amb Tulsa) i a la veterana Janel McCarville, mentre que l'espanyolitzat Wisla Cracòvia de Cristina Ouviña i ?Laura Nicholls a més del tècnic Jose Ignació Hernández també té els seus arguments per guanyar partits amb Turner i Peeters. I aquí encara s'hi hauria d'afegir el Bourges, dominador del puixant bàsquet francès i ?classificat per a la disputa de la darrera Final Four, que lidera la base ?Cèline Dumerc.

Ekaterinburg i Nadezdha (Rússia), Praga (R. Txeca), Bourges (França) Agu Sport (Turquia), Wisla Cracòvia (Polònia) i Castors Braine (Bèlgica). Set rivals molt complicats per a l'Spar Citylift Girona en aquesta Eurolliga que comença avui a Orenburg - una ciutat a la riba del Volga amb un peu a Europa i un altra a l'Àsia que acull els partits de l'Orenburg - en una cita que "ens provoca molta il·lusió ?perquè és una data històrica per a nosaltres i per al club a la qual arribem amb ambició per guanyar". El tècnic de l'Uni, Miguel Àngel Ortega, no és dels que es deixa intimidar pel nom dels rivals i porta des de l'estiu explicant que "a l'Eurolliga també volem guanyar partits". "Som els actuals campions de la Lliga espanyola, vam guanyar la Supercopa i anem líders aquesta temporada. Podem ser poca gent o tenir molt desgast perquè la setmana passada van jugar quatre partits de dissabte a dissabte, però nosaltres hem de ser competitius també a Europa contra grans equips com el Nadezhda que està molt ben armat a la ?posició de base, a la d'aler i a tot arreu".