Excel·lent matinal la viscuda el passat diumenge 11 d’octubre a Empuriabrava, per acollir la segona edició de la Half Empuriabrava que va començar a les 9 h en una assolellada matinal i va comptar amb uns 450 participants.

Després del tret inicial, Baizán i Lloret foren els primer a en tocar terra després de poc més de 26 minuts. En el tram bici Baizán marxaria en solitari, deixant enrere Lloret que punxaria roda i abandonaria; no obstant els bascos Arnaiz i Iradi retallaven distàncies amb el líder provisional. En els 21 km de carrera a peu Beñat Arnaiz passaria ràpidament a dominar la prova i acabaria imposant-se parant el crono a 4 h 13’ 51’’ després de recórrer 1,9 km nedant, 90 km en bici i 21 km corrent. L’acompanyarien al podi Manel Vaca amb una remuntada espectacular en el tram de run i Vicenç Castellà.

En la categoria femenina la mexicana Villasante fou la primera a sortir de l’aigua després de 28 minuts, seguida d’aprop per Stefanie Adam i Verónica Aveni. Després d’un tram de bike espectacular, la belga Adam s’escaparia en solitari i guanyaria sobradament amb un temps de 4 h 32’ 39’’, gairebé 10 minuts per sobre de Leonor Font segona, i Verónica Aveni tercera que superaria frec a frec a Villasante.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.