Ucraïna es juga la classificació directa a l'Eurocopa 2016 o la repesca davant la vigent campiona d'Europa, una selecció espanyola classificada matemàticament com a primera de grup, en la qual ?Vicente del Bosque realitzarà proves i podria fer debutar a Sergio Rico, Mario Gaspar i Xabier Etxeita.

Amb els deures fets i sense cap tensió competitiva es retrobarà Espanya amb l'Olímpic de Kíev, escenari del triomf més ampli en una final d'Eurocopa. El va signar el 2012 davant Itàlia, on la selecció espanyola va guanyar per 4 gols 0. En el present, Espanya va corregir el pas a un inici amb ensopegada, amb la derrota sorprenent a Eslovàquia, amb set triomfs consecutius en partits en els quals no ha encaixat ni un sol gol. El repte de mantenir tan bons números passa de nou de Casillas a David De Gea, que serà titular en un equip amb nombrosos canvis.

El desig de Del Bosque és que juguin tots els convocats, la qual cosa provocaria tres estrenes més: Sergio Rico, Mario Gaspar i Etxeita. Nacho Fernández, que ja va ser internacional, podria ocupar el l'eix de la defensa com a parella de Gerard Piqué, que seria capità sense Casillas al camp ni tampoc Cesc Fábregas. El comandament del joc recaurà en Thiago Alcántara, que torna amb ganes de menjar-se el món després de superar tres greus lesions. L'entrada d'Isco i Nolito donarà una altra cara a un atac en el qual Paco Alcácer serà la referència. L'examen a Kíev serà dur, ja que Ucraïna sortirà amb 'el ganivet entre les dents a la recerca d'un resultat que li doni la classificació directa a l'Eurocopa de França.

Recolzada per la força de la seva afició, Ucraïna ha guanyat els seus tres últims partits a casa des que va començar la fase de classificació i només va ser sorpresa per Eslovàquia (0-1). Ara buscaran el primer triomf de la seva història davant Espanya.