L'expedició de l'Spar Citylift Girona tenia previst arribar a Orenburg (Rússia) aquesta matinada, a les cinc, després d'un viatge maratonià de setze hores. Una ciutat situada a poc menys de 6.000 quilòmetres de Fontajau, molt propera a la frontera del Kazajistan, i a 1.500 quilòmetres de la capital, Moscou, on l'Uni escriurà demà una plana més de la seva història: la del debut entre les millors d'Europa en la màxima competició continental: l'Eurolliga. Girona ja s'ha fet un nom entre les estrelles del bàsquet femení.

El viatge va començar al migdia en autocar, des del pavelló gironí fins a l'aeroport de Barcelona, on a la tarda les jugadores i els tècnics van agafar un vol fins a Moscou. Tenien programat arribar-hi a quarts de deu del vespre, hora catalana. Poc temps per sopar i un altre avió havia de completar el viatge fins a Orenburg, amb l'arribada prevista per aquesta matinada, quan allà ja seran les vuit d'aquest matí (la diferència horària és de tres hores més). Miguel Ángel Ortega deixarà que la plantilla descansi tot el matí fins l'hora de dinar i a la tarda dirigirà una suau sessió d'entrenament. Demà al matí, abans del partit, el tècnic de l'Uni també té previst fer entrenar les seves jugadores.

Ortega s'ha endut deu jugadores (Gray, Jordana, Knezevic, Kuktiene, Mingo, Paris, Pikciute, Spanou, Jódar i Comella) i té l'única baixa de la lesionada Anna Carbó, que al migdia va ser a Fontajau per acomiadar-se de les companyes. El mateix dia del debut a Europa ella passarà pel quiròfan per resoldre els problemes que arrossega al genoll esquerre.

Abans de sortir, la capitana Noemí Jordana va explicar que "l'equip va creixent poc a poc" i va indicar que "intentarem guanyar el Nadezhda, però si no ho aconseguim no caldrà fer-ne cap drama. Hem d'anar a gaudir de l'experiència, contra un gran rival". A Rússia l'Uni es retrobarà amb el tècnic Roberto Íñiguez, que va fer campiones de lliga les gironines.