El Reial Madrid ha evidenciat aquest diumenge en el seu debut a la Lliga Endesa la seva falta de frescor i ha començat el curs amb una derrota a casa (82-88) davant un València Basket més entonat en què han destacat Justin Hamilton i Bojan Dubljevic, amb 26 i 21 punts, respectivament.

Després d'un estiu molt carregat per la majoria dels seus jugadors i una pretemporada en què van haver de disputar la final de la Copa Intercontinental al Brasil i afrontar en pocs dies la Supercopa i l'amistós davant els Boston Celtics, els jugadors blancs han demostrat que encara els falta per arribar a ser el poderós equip que l'any passat va guanyar tots els trofeus que va disputar.

Després d'uns primers minuts de tempteig, amb mínimes rendes per als madrilenys, un parcial de 8-0 que ha culminat Gustavo Ayón ha establert els primers avantatges clars per als locals, que semblaven arrencar més ficats en el xoc (18-9, minut 7).

La connexió entre el pivot mexicà -amb deu punts en el primer quart- i Sergio Llull donava els seus fruits, tot i que el València Basket seguia a l'aguait i ha aconseguit apropar-se al final dels primers deu minuts (20-17) després d'un parcial de 2- 8 al seu favor.

No obstant això, un preocupant apagada anotador dels de Pablo Laso en la represa, amb tres minuts i mig sense anotar i tan sols cinc punts en altres tants minuts, ha començat a atorgar aviat els primers avantatges als valencians, amb Bojan Dubljevic i Justin Hamilton com a destacats referents ofensius.

L'actual campió ha pagat la seva falta de frescor i d'idees en atac -amb un sol triple de nou intents en els primers vint minuts- amb un parcial en contra de 5-17 a l'equador del quart. Encara que s'ha arribat a apropar a dos punts, dos triples de Dubljevic i Stefansson han deixat la diferència en vuit al descans (37-45).

El Reial Madrid havia encaixat 28 punts en deu minuts i tocava remuntar. En un minut i mig de la represa ha castigat al seu rival amb un 7-0 que el posava a tir, encara que els de Pedro Martínez, amb triples de Rafa Martínez i Guillem Vives, tornaven a respirar poc després (44-53, minut 24) .

Hamilton seguia fent mal des de totes les posicions i completant una gran actuació. Un mat seu ha posat en deu la diferència i ha obligat els amfitrions a serrar les dents en defensa per, punt a punt, remuntar fins a tornar a posar-se per davant després d'un parcial de 14-2 (62-60, minut 30).

Després de molts minuts per davant en el marcador, els valencians no volien engegar a rodar la feina feta i han sortit més inspirats a l'últim acte (67-72, minut 34), encara que la història es repetia i el Reial Madrid tornava a prendre la davantera a tres minuts del final.

No obstant això, en els moments decisius la inspiració ha tornat a l'equip valencià, que ha sapigut jugar millor les seves possessions per apuntalar un esperançador triomf davant l'actual campió del torneig i cobrar de pas la seva particular venjança després de la polèmica semifinal de lliga del curs passat.

Reial Madrid (20 + 17 + 25 + 20): Llull (11), Rudy (12), Carroll (2), Thompkins (9) i Ayón (16) -cinc inicial-, Nocioni (7), Doncic (5) , Maciulis (3), Reyes (10), Rodríguez (5) i Hernangómez (2).

València Basket (17 + 28 + 15 + 28): Van Rossom (10), San Emeterio (6), Lucic (-), Hamilton (26) i Sikma (4) -quinteto inicial-, Stefansson (5), Sato ( -), Dubljevic (21), Vives (3), Martínez (13) i Shurna (-).

Àrbitres: Martín Bertrán, Cortés i Sánchez. Sense eliminats