No va haver de ploure a Sotxi per veure el que segurament ha estat el gran premi més entretingut de l'any. Emoció des de la primera fins a l'última volta. Al final, això sí, el més habitual. Victòria de Hamilton, que supera al mític Ayrton Senna. L'anglès en suma 42, i aquesta ha estat, segurament, una de les més importants. La que l'acosta encara més a revalidar el títol de campió del món. Tot després d'una avaria de Rosberg, que sortia primer i va fer el que tocava. L'alemany, que esgotava una de les últimes opcions que tenia per retallar punts a Hamilton, va sortir bé i es va mantenir en la primera posició. Es va començar a escapar però a la tercera volta va tenir problemes amb l'accelerador, que es va trencar i provocava constants sortides de pista de l'alemany. Això el va obligar a abandonar i a Hamilton se li va posar la cursa perfecta.

Sense el seu màxim rival només havia de mantenir a ratlla un valent Valtery Bottas. D'allà fins al final de la cursa, poc es va veure Hamilton, que rodava a un món de la resta de pilots, de fet com tota la temporada. A banda d'alguna fogonada dels Ferrari, el domini dels Mercedes ha estat insultant, a Sotxi, no va ser una excepció. Per darrere de Hamilton, la lluita cada cop era més interessant. Una bona estratègia de Ferrari a l'hora de fer entrar Sebastien Vettel va permetre a l'alemany situar-se segon per davant de Bottas, posició que ja no perdria durant tota la cursa. Després de l'única aturada al box, Sergio Pérez ocupava la tercera posició gràcies a haver entrat a canviar els pneumàtics durant l'entrada del cotxe de seguretat després de l'espectacular accident de Romain Grosjean. La lluita per la tercera posició va ser ferotge fins l'últim gir quan Bottas va atacar a Pérez que es va veure superat per Raikkonnen que anava amb millors pneumàtics. Quan semblava tot perdut pel mexica es va trobar amb un regal. El finlandès de Ferrari intentava superar el seu compatriota de Williams i xocaven a 4 revolts del final. L'accident deixava via lliure al de Force India per aconseguir el cinquè podi de la seva carrera. A Raikkonnen la maniobra li va comportar una sanció per part de direcció de cursa de 30 segons i probablement un toc d'atenció per part de Ferrari, ja que amb la sanció permetia guanyar el campionat de constructors a Mercedes

Una altra de les notícies de la jornada, però, va ser que per segon cop aquest any els dos pilots de McLaren van aconseguir entrar a la zona de punts. L'accident de Bottas i Raikkonen de l'última volta va permetre a Fernando Alonso entrar a la desena posició. La decepció de l'asturià va arribar quan es va assabentar de la sanció per no haver respectat els límits del 16è revolt 16 i va quedar onzè.