El pilot madrileny de Toro Rosso, Carlos Sainz, va patir un espectacular accident durant els tercers entrenaments lliures en el Gran Premi de Rússia. El pilot, quan encara quedaven 23 minuts de sessió, va perdre el control del seu monoplaça i es va estimbar contra el mur, primer, i després contra una protecció. Ràpidament es va donar per finalitzada la sessió d'entrenaments i es va procedir a socórrer el pilot. La manca d'imatges de Sainz i les cares serioses dels integrants del seu box no feien pensar en bones notícies, però a mida que es va anar sabent l'abast de l'accident els missatges enviats van ser de tranquil·litat.

El pilot va ser evacuat en una camilla i amb el cap protegit pels serveis mèdics del circuit rus, però va poder fer un gest amb el polze cap amunt informant que es trobava bé.

A l'hospital del circuit se li van realitzar una sèrie de proves per avaluar els danys soferts pel madri?leny, i tot sembla indicar que Sainz està bé per disputar el Gran Premi, tot i que resta a l'espera del que di?guin els metges sobre la idoneitat de córrer o no aquest migdia.

Just després de l'accident, el cap de l'equip Toro Rosso, Franz Tost, es mostrava pràcticament convençut que el madrileny no podria disputar la prova. A mida que passava la tarda i s'anaven coneixent més notícies sobre l'estat del pilot, la majoria a través del Twitter del seu representant, Borja Ortiz-Echagüe, que va incolure una fotografia del pilot al llit de l'hospital aixecant el polze, tot semblava indicar que l'abast de les lesions del pilot li permetrien disputar el Gran Premi, fet pel qual s'esperaria el veredicte de l'equip mèdic, que farà el darrer comunicat respecte a la participació en la cursa aquest matí, ja que volen tenir el pilot en observació tota la nit. Més tard, a quarts de dues del migdia, el mateix pilot penjava al seu compte de Twitter una fotografia amb el polze amunt i el comentari "Tot OK! No hi ha res de què preocupar-se! Ja pensant en com convèncer els metges perquè em deixin ser a la graella demà".

Amb tot, els seus companys a la graella es van alegrar que l'accident hagués quedat en un ensurt. El castellonenc Roberto Merhi va comentar als micròfons d'Antena3 que "Gràcies a Déu, Carlos està bé. Aquesta és la millor notícia del dia", mentre que Fernando Alonso comentava que "ens ha avisat que volia sopar amb nosaltres i que li tinguéssim la taula reservada", això últim, però, haurà d'esperar.