La llegenda del pavelló Blanc-i-Verd de Bordils s'estén com la pólvora. El Valladolid (29-28) va ser dissabte passat l'última víctima a casa de l'equip de Pau Campos, que ara mateix enllaça sis triomfs com a local si sumem les últimes tres victòries de la lliga passada (Palma del Río, Algemesí i Octavio), les dues primers de l'actual (La Roca i Cisne) i el duel de Copa del Rei. L'última derrota es remunta al 21 de març d'aquest any, en la 23a jornada de la campanya anterior, quan el Barça B va endur-se un agònic triomf per la mínima (28-29). De fet, de les 10 derrotes que els gironins han encaixat a casa, en lliga, des que van ascendir a Plata (aquesta és la tercera temporada), sis van ser per un únic gol de diferència (Octavio i Barakaldo el primer any, i Valladolid, GoFit, Barça B i Alcobendas el passat).

La permanència, o qualsevol objectiu ambiciós, passa per fer-se forts a casa. Ho sap bé Pau Campos i la resta de tècnics de la categoria. "Per a tothom guanyar els partits de local és clau, però per a nosaltres encara més perquè sumar victòries a fora és molt complicat, sigui pels viatges, pels arbitratges que et pots trobar...", assenyala l'entrenador bisbalenc. A Plata ja no hi queda cap rival que quan veu al calendari que ha de visitar el Blanc-i-Verd afronti la sortida pensant que serà assequible. A Bordils hi han caigut ja grans de la categoria com el Benidorm, el Teucro, l'Alcobendas, el Bidasoa, l'Octavio i, des de dissabte, l'Atlètic Valladolid. En aquestes tres temporades a la segona divisió de l'handbol, els gironins han jugat de locals 37 partits (32 de lliga i 5 de Copa), amb un balanç de 23 victòries, dos empats i 12 derrotes (dues d'aquestes en partits de Copa contra rivals Asobal com el Cangas i el Benidorm).

Campos admet que la victòria de dissabte contra el Valladolid va ser "èpica, brutal", però també deixa clar que de tots els triomfs èpics que s'han sumat en aquests anys a Plata "tinc una gran estima pel que vam aconseguir contra el Chapela el primer any en el debut a casa". El Bordils venia de sortir escaldat de Vigo i concentrat per sumar al més aviat possible la primera victòria a la nova categoria. Ho va aconseguir en la segona jornada, contra el Chapela, gràcies a un gol d'Ignasi Moreno gairebé sobre la botzina després de tallar un atac dels visitants.

Un test d'alçada

Aquesta ratxa d'imbatibilitat que el Bordils viu a casa des de fa sis mesos i mig es posarà a prova dissabte (20.00) amb un test d'autèntic nivell. Sobre la pista del Blanc-i-Verd hi aterrarà l'històric Bidasoa, que ja va caure-hi el curs passat, però que ara es presenta líder amb quatre victòries en quatre partits. Els bascos tenen a les seves files el central de Fornells Dídac Villar, que l'any passat estava a l'Asobal amb el Benidorm. "Han fitxat bé i les apostes de jugadors joves també han sigut reeixides. Disposen d'un equip per ascendir", confessa Campos.