Després d’una temporada sense representants altempordanesos a Primera Divisió, amb el descens de l’Osasuna (2013/14), que també va provocar la marxa del figuerenc Damià Abella al Middlesbrough anglès, enguany la màxima categoria estatal té dos membres de la demarcació. Es tracta del figuerenc Zou Feddal (Llevant) i del riumossenc David Juncà (Eibar), que actualment són titulars i que es van enfrontar entre ells ara fa dues setmanes al Ciutat de València.

El central hispanomarroquí, de 26 anys, va incorporar-se al conjunt valencià en ple estiu després de que se’l vinculés a una desena d’equips. Procedent del Parma italià, l’internacional Zou segueix vinculat a Figueres perquè hi manté la família. "El meu somni era jugar a Primera, però a vegades no hi creia", explica en una entrevista al Setmanari de l'Alt Empordà.

Per la seva part, el futur de Juncà (21 anys) apuntava lluny des de fa temps, alhora que ell mateix es veia preparat per fer el salt a Primera. El passat estiu, en finalitzar el contracte que l’unia amb el Girona, el de Riumors es va veure obligat a desfer l’acord que prèviament havia signat amb l’Elx, després que el club acabés descendint per raons administratives. La inquietud que això va suposar, però, no el va fer renunciar al que pretenia, ja que es va comprometre per tres temporades amb l’Eibar, que es va mantenir precisament en aprofitar el descens dels il·licitans. Un cas complex però que va empènyer Juncà cap a un repte engrescador al club basc. «En el debut a Primera veia els jugadors com si fossin diferents. Al final vaig pensar: «Ho has fet»", recorda l'altempordanès.

Podeu llegir les entrevistes a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.