L'Olot tindrà una baixa molt notable diumenge (12.00) al camp de l'Atlètic Balears: Luismi Quezada, el jove lateral de 19 anys cedit pel Madrid, es perdrà els primers minuts de la temporada (fins ara ho ha jugat tot) perquè ha estat convocat per la selecció sub-23 de la República Dominicana per disputar un amistós, aquest divendres, contra Brasil, a Manaus, capital de l'estat de l'Amazònia. Quezada té doble nacionalitat, espanyola i dominicana, perquè el seu pare (exjugador professional de beisbol) i tota la família paterna és originària de Santo Domingo, on passa tots els estius. No és la primera vegada que el citen, ja té experiència amb els combinats sub-17 i sub-20, després de rebre la primera convocatòria quan tenia 15 anys: "Fa temps que m'estan seguint i amb ells mantinc contacte perquè passo els estius allà. Em fa molta il·lusió poder enfrontar-me ara amb el Brasil, tot i que també em sap molt greu perdre'm el partit de l'Olot a Palma", explicava ahir.

El jugador viatja demà per quedar concentrat a Manaus de cara al partit de divendres (matinada de dissabte a Catalunya). No és l'únic futbolista que juga a Espanya citat per la República Dominicana, ja que també s'ha cridat altres joves valors com Edipo Rodríguez (Deportivo Guadalajara) i Junior Firpo (Betis). Luismi està molt satisfet de poder jugar amb la República Dominicana gràcies a l'ascendència paterna, però també deixa clar que a l'hora de debutar amb l'absoluta "m'ho hauria de rumiar perquè també sóc espanyol i em faria molt il·lusió poder-hi arribar".

De condicions, a Quezada, no n'hi falten. A principis de juny el diari As publicava una informació sobre el partit de Copa del Rei juvenil entre el Madrid i el Vila-real titulat "El gol de la joia dominicana". Feia referència a l'ara jugador de l'Olot, que va brillar especialment en aquell duel. La temporada passada va arribar a debutar amb l'equip C madridista a Tercera i a l'estiu va acceptar la cessió a l'Olot per poder estrenar-se a Segona B i continuar amb la seva progressió. A les ordres de Rodri hi ha disputat els 630 minuts (7 partits) d'aquesta temporada. Luismi va arribar a la base del Madrid el 2006 i hi ha passat per les categories aleví, infantil i juvenil. El mes de juny tornarà a la disciplina del club blanc però no fa volar coloms sobre les seves opcions d'arribar al primer equip: "és clar que m'agradaria triomfar-hi, però també ho vull fer ara amb el meu actual equip, que és l'Olot", afirma.

Malgrat que els resultats no estan acompanyant ?-els garrotxins són penúltims amb només 3 punts de 21, Luismi té fe en la reacció imminent: "venir a Olot va ser una bona decisió. L'adaptació ha estat molt ràpida gràcies als companys i el vestidor està unit. Qui es pensi que estem enfonsats s'equivoca, els gols arribaran i segur que aviat anirem cap amunt".